Prohibice se postarala o životní štěstí pěti rodin

Nesmírnou radost prožívají už od časného rána rodiny pěti mladistvích, kteří se dle statistik měli původně zabít při návratu z diskotéky. Kdy se měl jako obvykle předvádět podnapilý řidič s čerstvým řidičákem. Asi nikdo si nedovede představit radost zejména rodičů dvou šestnáctiletých dívek, které měly být původně taky mezi obětmi, pochopitelně že nevinnými. Když proto, že by byly taky pod vlivem, tak by jim pochopitelně nedošlo, že s opilým řidičem se do auta nesedá.

Toto je jistě aspoň jedna skvělá zpráva v souvislostí s aktuální prohibicí, zvláště proto, že se může týkat prakticky všech  rodin, které mají doma náctileté. I těch lepších rodin, protože démon alkoholu si jak známo nevybírá.

Proti tom stojí sice nářky výrobců a prodejců,  včetně vyhrůžek, že budou zavírat své podniky a posílat lidi na pracák.  Včetně starostí odborníků na byznys o státní kasu, přicházející o miliony. Jenže všichni tito stěžovatelé by si měli uvědomit jednu věc. Byznys se zlem prostě občas  přeteče, a tak se holt dostaví někdy stopka. Zbrojaři jsou taky nejraději, když se pořád válčí, a zisky jim tak jen rostou. Ale někdy se už nedá nic dělat a k míru musí dojít, a pak se jejich zisky zmenší. A je nutno přejít na mírovou výrobu, aspoň dočasně.

Takže i hospodští a barmani by se měli přizpůsobit, a třeba to zkusit jednou jinak. Aby se hosté cítili v jejich podnicích dobře i bez tvrdého. Co tak uspořádat při vínku či pivu občasná vystoupení hudebníků z okolí? Nebo že by autorské čtení? Třeba v Německu je to celkem běžné. I když je zase fakt, že tam není a nikdy nebylo po pančovaném chlastu ani stopy.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Šesták | sobota 15.9.2012 10:03 | karma článku: 15,34 | přečteno: 1518x