Premiér Fischer je důvěryhodnější než zpěvák Gott!

Navíc ho naši Češi na rozdíl od Gotta milují téměř bezvýhradně. Zatímco Gott se po udělení metálu setkává téměř všude včetně většiny našich blogerů s drtivou kritikou, premiéru Fischerovi důvěřuje 79 lidí ze sta. Jak uvádí dnešní Lidovky, tak "Premiér Jan Fischer je doslova na vrcholu popularity. Podle nejnovějšího, říjnového průzkumu agentury STEM mu totiž důvěřuje 79 procent Čechů. Současný předseda vlády tak o jedno procento překonal i historicky nejvyšší důvěru lidí v prezidenta Václava Klause z března roku 2005."

Navíc nikde ani zmínka o tom, že by někdo Fischerovi vyčítal třeba to, že také nepodepsal petici Několik vět či archy za osvobození Václava Havla. Karel Gott by tedy měl pořádně zpytovat své svědomí, v čem za totality na rozdíl od Fischera pochybil.  Hlavní příčina nynější averze většiny národa proti Gottovi bude zřejmě v tom, že za totality nevstoupil do KSČ. Tehdy mu to sice díky velkorysosti našich představitelů procházelo, možná i proto, že jim sem tam zazpíval a svým zpěvem přinášel do republiky pár západních drobáků. Ale Gottův hlavní průšvih byl v tom, že nešel s lidem, nestal se komunistou a dokonce ani neměl žádného komunistu v rodině, jako každý jiný pořádný občan.

 

Karel Gott prostě podcenil či vůbec nezaregistroval dějinný vývoj spočívající v tom, že během 40 let života s ideály komunismu se tyto dostaly většině národa opravdu pod kůži,  a že chvilkové kapitalistické poblouznění opravdu nemůže mít dlouhodobého trvání. Copak to jde, žít věčně ve společnosti, kde je člověk člověku vlkem?

 

To jsou ovšem věci, které lidé jako Gott,  který byl celý aktivní život ohlupován při svých častých pobytech v SRN kapitalistickou propagandou, nikdy nepochopí. Naštěstí nás tito odpadlíci už vůbec nemusí zajímat. Nejpádnější důkaz toho, že jejich éra končí, podal právě teď premiér Fischer, když nominoval na post eurokomisaře jednoho z nás pravých Čechů, soudruha Vladimíra Dlouhého. Při této příležitosti je možné dát krásný příklad toho, jak Gottovi chybí např. moudrost Karla Schwarzenberga. Dokládá to malý citát opět z Lidovek: "Za "velmi dobrý výběr" člověka s "velmi dobrými odbornými i politickými předpoklady" označil variantu Dlouhý i lídr TOP 09 Karel Schwarzenberg."

  

S tématem přímo souvisí i blog věnovaný také Gottovi, který se otevře kliknutím zde

Autor: Jan Šesták | sobota 31.10.2009 11:23 | karma článku: 11,41 | přečteno: 1009x