Před svou smrtí přispějte na nezaměstnané lékaře

Kdyby byl na alegorické sanitce lékařských odborářů nápis "Náš odchod, vaše smrt!" tak by asi s tímto, do češtiny přeloženým heslem, zabodovali lékaři s výpovědí u veřejnosti víc, než s prezentovanou česko - latinskou verzí, náš exodus, váš exitus. Jak před časem sdělil psycholog Slavomír Hubálek, tak jsou tři čtvrtiny našeho národa intelektuálně nesmělé, kulantně řečeno slovy Bolka Polívky. Nepochybně ještě dost našich exotů rozumí z výrazů na ex ještě tak exekuci, neboť se milionů z nich osobně dotýká, těm šťastnějším se pak u exitu vybaví spíš nějaký východ na zahraniční dovolené. Výpověď jako taková už dnes rovněž nikoho nedojme, na to se jedná o jev příliš častý.

V tomto tedy zřejmě píár agentura největší socialistické televizní hvězdy posledních deseti let totalitní agónie, Jiřího Hrabovského, poněkud selhala. Stejně tak jako když v socialistickém duchu zřejmě přikázala Martinu Engelovi, aby v žádném případě nesděloval cenu, kterou si advokátní kancelář účtuje za několik tisíc zpracovaných výpovědí. V nedávném Hyde parku se tomu dr. Engel vyhnul s tím, že se jedná o interní záležitost. Moderátor se s tím spokojil, a tak ho vůbec nenapadlo zeptat se, jestli bylo na akci  vypsáno výběrové řízení, jak pokud jde o advokáta, tak i marketingovou či PR agenturu.

 

Možná i tady leží jádro odpovědi dr. Engela, že sám ještě neví co bude po 1. březnu dělat, zatím si nic ani on ani další lékaři v rodině nic nehledají. Nutně to vzbuzuje podezření, že se u těchto zakázek v řádu milionů, pokud nebyl dodavatel vybrán průhlednou cestou, pěkně zahojilo pár čimanů. Navíc to není fér ani proti těm členům lékařské komory, kteří výpověď nepodali, přitom i jejich členské příspěvky jdou na nijak nespecifikovanou úhradu advokáta, který jen přes kopírák vyhotovil několik tisíc výpovědí a zalepil stejný počet obálek, podobně jako si z toho jistě značnou část ukrojí i Jiří Hrabovský, zřejmě za nápad se sanitkou, zkopírovaný zase podle Zemáka z volebních kampaní.

 

Jistě i nápad se sbírkou na nezaměstnané lékaře pochází z hlavy Jiřího Hrabovského, tady ho mohly inspirovat zase sbírky na Vietnam či severní Koreu ještě v socialistické Zelenkově televizi. Nejhorší ale je to, že kvůli těmto dobře zaplaceným přeborníkům jsou za šašky nakonec samotní lékaři. Snad i tento článek přispěje k tomu, aby dr. Engel začal hrát fair play, a uveřejnil náklady komory na celou akci. Možná by to byla věc, která by přinesla zásadní obrat. Na konkrétním příkladě bychom si tak uvědomili, že občané této země k životu zřejmě daleko nejvíc potřebují agentury vztahů veřejnosti a advokáty, protože těm platíme daleko nejvíc. A nešetří na nich ani podhodnocení lékaři. A třeba někde tam bychom mohli začít se změnami.

Autor: Jan Šesták | sobota 8.1.2011 18:05 | karma článku: 31,01 | přečteno: 1990x