Jan Fischer má pořád ještě naději, stát se teď presidentem

Vzhledem k tomu, že oba finalisté presidentské soutěže již nejsou žádní mladíci, může se klidně stát, že se třeba rozrušení z dílčího úspěchu negativně podepíše na jejich zdraví. A že třeba jeden z nich náhle odstoupí ze zdravotních důvodů. Pamatuje na to vůbec panenský volební zákon? 

Co by se stalo v takovém případě? Stal by se v takovém případě automatickým vítězem kondičně silnější kandidát? Nebo by postoupil do druhého kola Jan Fischer jako první náhradník? Nebo by se musely opakovat celé volby, jak tomu bude zřejmě ve Venezuele? Jistěže je to jen teoretická možnost, ale přeci jen i o té mohli či měli být voliči informováni. Aby nás náhodou nezaskočilo něco podobného, jako vzorečky na výpočet falešných podpisů.

To je nakonec další možná varianta. Co když se nějakému členu volebního štábu dvou finalistů hne svědomí a přizná, že se při sbírání podpisů podvádělo? V každém případě boj pokračuje a nezbývá než doufat, že vše dopadne dobře. Naštěstí už snad nehrozí podivné praktiky z let minulých, kdy komunistická strana a Státní bezpečnost často používaly prostředky více než nekalé.

Autor: Jan Šesták | sobota 12.1.2013 22:35 | karma článku: 15,40 | přečteno: 1877x