Děsivá pravda o parkování za čtvrt milionu v Brně

Za pět týdnů to bude již šest let, kdy byl v předvečer výročí Vítězného února vydán platební rozkaz na částku, dosahující včetně úroků čtvrt milionu korun, kvůli tomu, že Magistrát města Brna nechal sedm let parkovat odtažené auto, aniž by o tom uvědomil jeho majitelku. Po mnohaletých soudních jednáních, kdy např. Nejvyšší soud v Brně potvrdil mnohá pochybení brněnského magistrátu v této kauze, vydal Městský soud v Brně nový rozsudek, ve kterém již výrazně slevil. Místo původně požadovaných 213 060 Kč s úroky šel dolů již na částku 60 240 Kč včetně úroků, rovněž poněkud snížených. 

Zajímavé je také to, že na rozsudek nařizující platbu čtvrt milionu stačilo před asi 5 lety soudu pouze šest stran, na nynější rozsudek se slevou už potřeboval ale Městský soud v Brně stran jedenáct! Takže i v tomto smyslu nebyla sleva zadarmo, aspoň ne pro daňové poplatníky, neboť i vypracování takového elaborátu něco stojí. Na druhé straně je ovšem jistě nutné takový posun v ceně důkladně zdůvodnit. Jak se to soudu zdařilo je možné posoudit Tady

 Pochopitelně, že i tato snížená suma je naprosto nehorázná, a tak jsme se opět odvolali. Mezitím se ovšem objevily závažné skutečnosti, dokládající naprosto otřesné vysvětlení příčin, které vedly k takovému postupu magistrátu města Brna, který i tady na blogu opakovaně schvaloval sám pan primátor Roman Onderka.

 Když totiž paní Trenčanská nahlásila v květnu 2002 Policii ČR krádež svého auta, byl jejím ředitelem Jaroslav Přikryl, proslulý jak tehdejším falšováním policejních statistik, tak i později aktuálně soudem projednávanými prohřešky poté, co se zásluhou brněnského primátora Onderky stal zase ředitelem Městské policie. Je tedy nad slunce jasné, proč tehdy Policie ČR paní Trenčanské nepomohla aspoň základním úkonem, kterým by bylo sepsání záznamu o krádeži auta. Protože by tím příslušný policista zřejmě porušil interní příkaz, takové záznamy psát jen v případě nejvyšší nouze, kdyby na tom občan opravdu trval. Prostě aby byly prémie. Tím se ovšem spustila tato otřesná mašinérie, trvající již téměř šest let. Několik podrobností je např.     TADY

 S tím souvisí i další věci, neboť těmto Přikrylům, Onderkům, Mackům a dalším je jistě dobrá každá příležitost k výdělku, a tak je velmi pravděpodobné, že se nějak podíleli i na zisku z takto získávaných prostředků za odtahy a parkování odtažených aut. Což jim pochopitelně nikdo nedokáže, neb na své drobné si u toho přišli i třeba hlídači, takže vypovídat nebude zcela jistě nikdo. Navíc se ozvalo jen minimum takto poškozených občanů, protože asi u nikoho jiného nedošlo k požadování tak horentní sumy, případně svůj boj s brněnskou vrchností předem vzdali.  Proto ale pan primátor Onderka preventivně tak trvá tvrdošíjně na tom, aby bylo tohle absurdní „parkování“ uhrazeno, protože jako všichni s nečistým svědomím nikdy nepřizná pochybení, ať své, či zaměstnanců jím řízeného úřadu.

 Velkým paradoxem je také to, že takto bezostyšně týrá už šest let jednu ze „svých“ občanek brněnský primátor Onderka coby člen ČSSD, tedy strany, právě sestavující vládu po vítězných volbách. K tomu snad jen malý dodatek, první věta z volebního programu ČSSD:

„08.09.2013 Po sedmi letech vlády pravice žijeme ve státě, který nefunguje, nepomáhá, nechrání ani nepodporuje své občany. ČSSD to chce po volbách změnit!“

 Na závěr jen malá ukázka o činnosti tehdejšího ředitele Policie ČR v Brně, jinak si stačí zadat do googelu „šéf bněnských strážníků Jaroslav Přikryl“ a vyjede iks dalších podrobností o tom, kdo stojí v čele těch, kteří by měli dbát na pořádek a bezpečnost v městě Brně, ale místo toho se starají spíš o to, aby jakkoli přišli k penězům.

Autor: Jan Šesták | úterý 21.1.2014 12:06 | karma článku: 30,45 | přečteno: 3245x