Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Argument Irán prý padl. Můžeme být „happy“?

Z novin jsem se dozvěděl, že „hlavní“ argument pro radar v Česku padl. Důvod: Irán už prý není nebezpečný. Proč tedy chce prezident Bush po Iránu informace o jejich jaderném programu? Člověk by se po přečtení českých médií ptal proč vůbec takové informace chce, když má na stole zprávu, že od roku 2003 je Irán prima stát s fajn klukem v čele? Proč Ahmadinežád tvrdošíjně opakuje, že od jaderného programu neustoupí a kontroly nepovolí? Proč, když je všechno tak v pořádku?

V souvislosti s radarem už bylo řečeno mnohé. Jsem z těch, kteří si za svými názory stojí a říkám jasně, Irán může mít během 3 až 8 let jadernou zbraň, svých jaderných ambicí se nevzdal a své štvavé a konfliktní rétoriky také ne. Iránci rozhodně nejsou mírotvůrci a druhá Libye.

Radar, jeho instalace v Česku, to je otázka bezpečnosti naší země v horizontu několika let. Je to odpověď na to, kde chceme být, v jakém táboře chceme mít své místo. Já chci být v tom západním, demokratickém, po boku Spojených států a NATO. Nechci na východ a ani do spolku Rusko-Irán. To, že tihle dva se mají víc než rádi a autoritářským režimem jsou si podobní není nutné ani opakovat. Vidí to každý, kdo se o mezinárodní politiku zajímá.

A pro ty, kteří to nechtějí vidět z jakýchkoli důvodů, opakuji, že Irán i přes sankce a výzvy stále s obohacováním uranu nepřestal, naopak, zprovoznil další odstředivky. Jen pro dokreslení použiji citaci „fajn kluka z Iránu“, když se dozvěděl o zprávě tajných služeb: "Toto byla poslední rána pro ty, kteří v posledních několika letech šířili ve světě hrozby a strach prostřednictvím lží o jaderných zbraních. Sny zlomyslných dostaly smrtelnou ránu a znovu byla dokázána pravdomluvnost íránského národa." (Mf Dnes). A nezapomínejme, že ten prima kluk v souvislosti s konferencí v Annapolisu prohlásil, že Izrael nepřežije a několik let před tím ho chtěl vymazat z mapy světa úplně.

V této chvíli proto říkám: vyčkejme do konce jednání, nedělejme ukvapené závěry. Teprve po prostudování všech hledisek rozhodněme, jakou chceme budoucnost pro naše děti. Výstavba radarové základny není otázkou hodin, stejně jako výroba jakékoli zbraně. Není tedy na místě páně Paroubkův alibismus, že začneme stavět radar až bude mít Irán rakety, to je slušně a jemně řečeno, hloupost.  

Musíme být připraveni dřív, aby někdo s výrobou té zbraně nebyl rychlejší. Irán, stejně jako Hizballáh, jsou hrozbou a bylo by krátkozraké dělat z nich, na základě jedné, byť důležité informace, nevinné oběti americké nenávisti. Vývoj situace  v Rusku, po nedávných volbách, jejich speciální „ruská demokracie“ může vést k tomu, že budou mít v budoucnu k Iránu blíž a blíž. Právě na takový scénář je třeba být dobře připraven než pak „plakat nad rozlitým mlékem“. Berme všechny zprávy s rezervou a čtěme je s klidnou hlavou a jasnou myslí. Přemýšlejme dopředu!!!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Richard Sequens | pátek 7.12.2007 11:20 | karma článku: 16,60 | přečteno: 807x
  • Další články autora

Richard Sequens

Senát coby přílepek?

Většina občanů této země ani neví, že máme dvoukomorový parlamentní systém. Druhá komora, tj. Senát, je často opomíjená. Nejen občany, ale i samotnými politiky.

2.11.2010 v 8:59 | Karma: 18,96 | Přečteno: 1073x | Politika

Richard Sequens

O inflaci slov

Projevy, proslovy, hesla, prázdná slova. Papír či billboard snesou vše. Jak říká klasické české přísloví, „dvakrát měř, jednou řež“. Se slovy je to stejné. Každý by měl pečlivě vážit slova než je vypustí z úst. U politiků by to mělo platit dvojnásob, nejen ve volební kampani. Vyřčeného je totiž mnoho, skutků málo a lidé jsou již přesyceni falešnými sliby.

24.9.2010 v 11:41 | Karma: 14,97 | Přečteno: 1114x | Společnost

Richard Sequens

Dejme naději venkovu!

Od parlamentních voleb již uplynul nějaký čas. Na jedné straně víme poměrně jistě, co od vlády v nejbližší době čekat – škrty. Na stranu druhou zatím moc nevíme, co vláda chystá v dlouhodobém horizontu.

21.9.2010 v 10:10 | Karma: 19,41 | Přečteno: 1185x | Politika

Richard Sequens

Překlenovací vláda: Dočasně a na dovolené aneb dočasně na dovolené?

Zpráva minulého týdne – zavede Kanada víza nebo nezavede? Ministr Kohout v TV tvrdí, že o něčem prý slyšel, ale informace přímo od kanadské strany nemá. V jednu chvíli to dokonce vypadá, že máme vyhráno a velká Kanada ustoupila soustředěnému tlaku malého Česka a prý i EU. Jaké je ale překvapení, když tu víza najednou jsou. Víza jsou, už není co řešit, tak proč by ministr nemohl jet na dovolenou...

20.7.2009 v 12:14 | Karma: 34,67 | Přečteno: 3729x | Diskuse| Politika

Richard Sequens

Stydím se za náš shnilý rybníček…

Hnus a smrad v té české kotlině... Tento týden jsme znovu světu předvedli čeho všeho jsme schopni. A čerstvý vítr nebo spíš vichřice nikde. Ve společnosti, kde lidé nevidí přes dvorek a nedokáží překonat ubohé čecháčkovství prostě vůle ke změně není a nebude. Zůstaneme malými a trapnými, žádní Evropané, jen zakomplexovaní Češi, kteří pro svých pět minut slávy udělají cokoli... a co bude pak? Klidně i potopa...

26.3.2009 v 8:51 | Karma: 45,31 | Přečteno: 9542x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Partneři z Francie vsadili každý sám podobná čísla, miliony vyhráli oba

17. května 2024  8:25

Jako o mimořádně vzácném případu hovoří experti o výhře ve francouzské loterii, ve které uspěli muž...

Vypadá to jako plakát k hororu. Brity vyděsil rudý portrét Karla III.

17. května 2024  8:16

Značnou pozornost vzbudil portrét, který si nechal vyrobit britský panovník Karel III. Dílo malíře...

Ukrajinská armáda zaútočila na přístavy v Černém moři, cílila i na sklady s ropou

17. května 2024  6:42,  aktualizováno  8:13

Sledujeme online Ruská obrana v noci čelila rozsáhlému útoku dronů na Sevastopol a další přístavní město...

Americkým Houstonem se prohnala mohutná bouře, vyžádala si čtyři oběti

17. května 2024  8:09

Nejméně čtyři lidé přišli o život při silných bouřkách, které se ve čtvrtek přehnaly přes město...

ING-FOREST s.r.o.
Taxátor

ING-FOREST s.r.o.
Praha, Jihočeský kraj, Jihomoravský kraj, Karlovarský kraj, Královéhradecký kraj, Liberecký kraj, Moravskoslezský kraj, Olomoucký kraj, Pardubický kraj, Plzeňský kraj, Středočeský kraj, Ústecký kraj, Kraj Vysočina, Zlínský kraj
nabízený plat: 65 000 - 75 000 Kč

  • Počet článků 116
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2386x
Lékař.