Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Baggerfuhrer

8. 12. 2007 1:58
2)

Jen se obavam, ze jeden z poznatku causy "radar v CR" bude ten, ze v USA dobre vedi, ze vetsina obyvatel v CR nebyla ochotna poskytnout ani souhlas pro umisteni radaru, potazmo vojenske zakladny na svem uzemi. A jen doufam v to, ze nikdy nenastane situace, aby to bylo rozhodujici pro otazku vojenske  pomoci/nepomoci teto zemi, az to bude potrebvat. Nez tady nekdo zacne kvicet o 1968, mel by si nejdrive uvedomit, ze jsme v te dobe byli pevnou soucasti vychodniho bloku a varsavske smlouvy.

0 0
možnosti

Baggerfuhrer

8. 12. 2007 1:57
1)

Pripada mi opravdu komicke, ze po zprave typu "CIA tvrdi, ze ..."  se siri nazor, ze radar neni treba, nebude, nebo neco podobneho. V prvni rade je naivni, domnivat se, ze organizace typu CIA si vylije srdicko do medii. Snad jedine, ceho se drzet je to, co CIA svou zpravou chce sdelit (ne, co rika). A to muze byt od " zname a mame ucinnejsi zpusob, jak zlikvidovat hrozbu jadernych zbrani z Iranu, nez radar v evropske postkomunisticke dzamahirii na uzemi, ktere si narokuje Putinovske Rusko) - pri uvedomneni si toho, ze CIA neni parta "spolehacu" na slovo nejakeho Ahmadineřáda, nebo pritroubla populisticka vlada v nejakem evropskem prdelakove typu Ceska.

0 0
možnosti

pravda převlečená v nic

7. 12. 2007 16:19
co to je?

Položil jsem si otázku, co jste vlastně napsal. Vtip? (nenašel jsem pointu a na vtip příliš dlouhé) Legraci? (některé věty na to jednoznačně ukazovaly, ale myslím, že záměrem bylo přeci jenom něco sdělit, ale co) Odlehčená vážnost ?(formálně, zdánlivě ano, ale obsah nechtěl být odlehčený, chtěl být moudrý) Pravda? (tuto možnost jsem po 3 čtení jednoznačně zavrhl, i když tuto tezi některé věty vyvrátily jíž při prvním čtení) Slova vyřčená v agonii? (věty na sebe přes svoji nelogičnost logicky navazovaly, takže také ne) Nesmysl? (ty kteří si říkají jistě, co jiného, musím zklamat, z textu se dají vytrhnout věty, které samotné smysl mají a tím popírají nesmyslnost celého textu)Nic? Ano Vy jste napsal nic, mám na mysli Gorgiasovo nic, to, že poznání není možné, tak to jste myslím si ukázal dokonale a nejlépe je tato neschopnost vidět tam, kde je ambice vidět. Vy jste neviděl nic, protže jste chtěl vidět. Je to přirozené a lidské, jen nemůžete považovat svůj příspevěk  za víc než nic.  

0 0
možnosti

Jarda

7. 12. 2007 13:51
Pákistán ty A-bomby má. A nosiče taky.

A pevnost Pákistánu v  "prozápadních" postojích je velice nejistá.

Již příští rok může být Pákistán pevným spojencem Iránu a společně půjdou osvobodit Afghánistán (a přitom jen tak mezi řečí i Kašmír) a atomovou válku máme na světě. A protože do USA jejich nosiče nedoletí, budou je posílat na jiné státy v NATO, zejména na ty přítomné v Afghánistánu.

Na Turecko, na SRN, ČR, Polsko, Rakousko, Maďarsko, možná i do Beneluxu to doletí...

0 0
možnosti

Bedrich

7. 12. 2007 13:19
Pan senátor má zřejmě lepší informace,

než Bushova administrativa. Klobouk dolů.

0 0
možnosti
K

Pražák Roman

7. 12. 2007 12:35
Volič Národní strany

Výborný článek[>-][>-][>-].

Ze zbabělých pseudohumanistů,a multi-kulti blouznivců si nic nedělejte:-)

0 0
možnosti

Brisavion

7. 12. 2007 12:14
Tak to je síla

Jak můžete srovnávat Írán a Hizbaláh!!! Stát se stranou, organizací, hnutím!!! To opravdu patříte k těm kteří stotožnují stát se zločineckou bandou. Neříkám, že to není jednoduché. V patřični discanci, nezjaje íránské poměry a lid se absurdní, nesmyslná, hloupá, etnocentrická a prostě nepravdivá generalizace vyřkně s lehkostí svržené atomové bomby. Člověk, který nezná Írán jej nemůže pochopit, ale chápu, že jediný způsob, jak si může namlouvat, že ano, je srovnání, přirovnání, zobecnění, lež. Hlásíte se k USA a vidíte a odmítáte nebezpečí, které cítí, ale děláte to stejně jako si myslíte, že funguje Írán. Vámi přijaté zlo odmítáte tak jednoznačně, jak si myslíte, že je ta jednoznačnost zla. Ano přemýšlejme dopředu, ale ne o tom jaké zbraně použijeme k zničení či zastrašení nepřítele, ale k pochopení jiné kultury, k navázání dialogu a k pochopení že zlo vámi chápané jako opak dobra, pravdy a lásky neexistuje!!!  Nahnal jste mi strach.

0 0
možnosti
EB

Ein Berliner

7. 12. 2007 11:52
Mysleme s USA

Mysleme dopředu, ale dopředu s USA. Ten Východ je přece fuj. Tak  to zkusíme. Problém by to být neměl, žádná vnitrostátní diskuse o hrozbách pro ČR se totiž neusktečnila, to se pouze  naše vláda s češtvím jí vlatní přitulila k USA a rekapitulova "hrozby" bez špetky suverenity. A tak se nota Íránu, co se změnilo v Česko - Íránských vztazích, že chceme budovat proti raketovou obranu nedočkala odpovědi. Zeptejte se USA by musela znít odpověd. Celé toto chybné americké myšlení vychází z dogmatického paradigmatu, že bezpečnost světa (=USA) je možné dosánout tím, když se eliminují všechny hrozby a veškerá snaha by měla proto směřovat k jejich eliminování. Jak mylné a kontaproduktivní. Víte, jak by dopadla studená válka kdyby některá ze stran měla protiraketovou obranu, katastrofou. Smrt jednoho by se nerovnala smrti obou. Toto je extrém, ale politika usa k němu směřuje. Její krok donutí Írán spíše budovat než nebudovat rakety.        

0 0
možnosti
  • Počet článků 116
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2386x
Lékař.