To kulatý do toho hranatýho.

Slyšel jsem tuhle definici sportu od jedné mojí dobré známé co si mi posteskla, že se na měsíc stala slaměnou vdovou. Připadlo mi úsměvné jak se s tím vyrovnává očividně nefanynka sportu co teď na měsíc dominuje všem zprávám. No aspoň něco jiného než krachující banky, hroutící se státní rozpočty a ropná katastrofa. Nezlechčuji tíhu těchto problémů, je to opravdu vážné, jen jsem rád že se svět zase chvíli baví.

Jan Schilling

Přišel mi email od kamaráda. Smíchy jsem se skoro skácel ze židle, protože v mailu popsaný fenomém je na zdejších silnicích skutečně hodně rozšířený.

Informační leták Ministerstva dopravy a Policie 06-07/2010

V téhle zemi se zhoršují  jízdní kvality řidičů. A z tohoto důvodu byl zaveden nový systém, jak tyto řidiče zviditelnit. S okamžitou platností  bude všem řidičům co se proviní dopravním předpisům- mimo jiného odbočování bez blinkru, předjíždění zprava, nedodržování odstupu, předjíždění na místech kde to není bezpečné a nebo zakázané atd.- naistalována na automobil vlajka. Je červená  s jedním černým pruhem nahoře a žlutým dole. Takto budou označeni všichni nezpůsobilý řidiči. Vlajka bude upevněna mezi boční okýnko a dveře a pro ostatní účastníky provozu dobře viditelná.

Ti řidiči co  zvláště hrubě poruší předpisy, musí vlajky umístit na obě strany a tím upozorornit nejen na nedostatek řidičské dovednosti ale i inteligence. Toto oznámení předejte dalším účstníkům provozu, at´ jsou včas varováni.

Kolik vlajek by asi viselo na autech v Čechách?

 

Hračka roku se jmenuje Vuvuzela.

Ta věcička zvládne 129 dB a má za následek jednolitou zvukovou kulisu, kterou si každý okamžitě spojí s tímto šampionátem i po letech. Řehtačky hlučí se 110 a velký zvon co se houpá kravkám na švýcarských pastvinách 115 dB. Skoro žádný rozdíl, ale v tomto případě se jedná o logaritmickou stupnici a stejně jako při zemětřesení je každý další stupeň dvojnásobně silný. Na jižní polokouli mají teď zimu a teploty se nezřídka pohybují mezi 10°C a nulou. A technika jak na vuvuzelu troubit je stejná jako u normální trubky. To znamená že se jen nefouká, ale vlastně  do nástroje prská. Takže při provozu vzniká drobná mlha ze slin troubících fanoušků. Dokonalý způsob jak rozmnožit velké množství virů. Možná se za pár měsíců dočkáme nově zmutovaného viru vuvuchřipky.

Autor: Jan Schilling | čtvrtek 17.6.2010 9:36 | karma článku: 7,75 | přečteno: 753x
  • Další články autora

Jan Schilling

Wikileaks nedej se!

1.12.2010 v 22:33 | Karma: 14,25

Jan Schilling

Svátky lásky a vydírání

30.11.2010 v 22:04 | Karma: 8,44

Jan Schilling

Zelený zázrak

22.11.2010 v 19:56 | Karma: 11,23

Jan Schilling

Jedna legenda…Simply Red

14.11.2010 v 8:41 | Karma: 8,11