Ženy a proměnlivé chtění

Ženy prý neví, co chtějí. S tím si dovoluji nesouhlasit. Žena dobře ví, co chce…pro danou chvíli. To, že o pět minut později chce něco zcela jiného je už věc druhá. Říkám tomu „proměnlivé chtění“.

Typicky se tato vlastnost projevuje při nákupech. Se sestrou jsme šly vybírat bundu – pro ni. Skutečně jsme vlezly do dvou obchodů s bundami, ale pak přišla zrada.

Kromě bund měli v dalším obchodě i jiné, také naprosto úžasné kousky oděvu. No… já jsem si odnesla dvě halenky a dvě trička. Podobné pokušení ale čekalo i v dalších krámcích a to už jsme se sestrou byly natolik psychicky nalomené, že jsme odešly s nekřesťansky drahými plesovými šaty, které ale měly tak dokonalý střih, že nešlo odolat.

Každá žena má hluboko v duši tu malou holčičku, co na sebe před zrcadlem navěsila veškeré třpytivé věci a pak se kochala. A v dospělosti už má možnost své dětské sny realizovat – to je vražedné. Přinejmenším pro výši konta, které pozbývá svého spokojeného života náhlým a extrémně rychlým pádem.

S pocitem dobrého úlovku jsme tedy odcházely, když jsme si uvědomily zásadní věc. Chlapi na nás doma čekají s hluboce zakořeněným přesvědčením, že se domů vrátíme s bundou, kterou sestra SKUTEČNĚ potřebovala. Dokonce ještě víc, než plesové šaty. I proto se muži uvolili, že na jeden den pohlídají děti.

Nastalo horečné shánění bundy. Na potvoru nikde neměli ani trochu použitelný model, až sestra našla něco, co bylo alespoň funkční a podobalo se to bundě. V zoufalství po tomhle hadříku skočila, a když dojela domů, tak předvedla takové divadlo, že by Hollywoodské hvězdy zbledly závistí. S nadšeným výrazem předvedla promenádu v bundě s tím, že takovou si přinejmenším od minulé reinkarnace přála. Na drobný, nepodstatný detail - koupi šatů - si vzpomněla až večer, za přítomnosti návštěvy. Prošlo jí to.

Jak se proměnlivé chtění projevuje u mne? Vždycky jsem si myslela, že vedle sebe chci chápavou, milující, naslouchající, samostatnou bytost se schopností komunikovat na úrovni a prožít romantiku nejen v posteli, ale i u večeře při svíčkách, kterou mi připraví… A pak jsem si vybrala chlapa.

Tento zjevný protiklad tedy přičítám oné neblahé vlastnosti, která je známá asi všem ženám. Drobnosti typu, že jdu do obchodu pro mléko a vláčím zpátky dvě plné nákupní tašky nebo jdu do drogerie pro balíček papírových kapesníků a nechám tam pět stovek za další „maličkosti“ už neřeším. A jak to máte vy? :o)

Autor: Sarah Imrichová | pondělí 23.5.2011 12:05 | karma článku: 14,04 | přečteno: 1901x
  • Další články autora

Sarah Imrichová

Zakázaná slova na mateřské

19.4.2013 v 8:32 | Karma: 23,73

Sarah Imrichová

Máte děti? A návod?

13.9.2012 v 23:38 | Karma: 19,28

Sarah Imrichová

(Novo)roční bilance

4.2.2012 v 5:18 | Karma: 5,85