Mýty o práci obchodního zástupce.

Jaké jsou 3 největší mýty o obchodních zástupcích? Většinou jsou mýty podložené negativními zkušenostmi. Svůj podíl na negativním hodnocení mají podomní prodejci. Rovněž i prodejci, odchytávající budoucí zákazníky na ulici. Tito prodejci mnohdy používají podivné praktiky, jenom aby prodali. Problém je, že tito prodejci vědí, že už Vás nikdy neuvidí. 

Jednoduché doporučení, odmítněte jakýkoliv pokus o takovýto rychlý prodej. I na první pohled lákavá nabídka zboží zadarmo, nikdy není zadarmo.  Nenechte nachytat.  Řekněte: "Děkuji, nemám zájem." jděte, nezastavujte se, vyhněte se další komunikaci.

Prvním mýtem je pocit, že jsou všichni obchodní zástupci vlezlí a ke všemu podvodníci.  Slyšeli jste:    „Hnal bych ho bičem, šmejd jeden. Co obchoďák to zloděj, jenom otravují život. Za co berou peníze, vždyť si jenom vozí zadek, to bych uměl taky“.

Druhý mýtus kolující ve společnosti je představa, že dělat práci obchodního zástupce je jednoduché. Rozšířenou domněnkou je, že vyrazíte ráno kolem 9-10 hodiny. První zastávkou je benzinka, kde si dáte kafe a cigáro. V klidu a beze spěchu navštívíte pár zákazníků, uzavřete objednávky a po obědě máte už volno. Máte také takovou představu. Tyto skreslené představy se týkají i obchodních zástupců, kteří prodávají zákazníkům opakovaně, např. maloobchod, velkoobchod,…

Třetím mýtem jsou neúměrně vysoké provize za nic. V diskusích se objevují částky od třiceti tisíc a víc. Má ještě víc, protože je to pěkný vykuk, zase někoho obral.

Proč o tom píši? Všechno je o lidech. Někteří jsou dobří, někteří ne. Než budete někoho soudit, zkuste se podívat na věc jeho očima.

Z jednoho vzdělávacího CD (bohužel si nepamatuji z kterého) zazněla tato slova:

„Jediný důvod, že nejsi chřestýš, je ten, že tvoji rodiče nebyli chřestýši“. 

Od té doby jsem velice opatrná při posuzování lidí. 

 

Užívejte si pohodového života a pozor na chřestýše.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Ivana Sáčková | sobota 7.7.2012 17:04 | karma článku: 11,93 | přečteno: 2009x