Rozvolňování - Cesta do pekel

Nic nehýbe českou společností tolik, jako diskuze o možném rozvolňování. Dělá vláda dobře, že na to přistoupila a nebo si kope potencionální hrob??

Od února 2021 se celý svět potýká s pandemií Koronaviru. Tisíce mrtvých, miliony nemocných. Podle prognóz vědců se blížíme ke konci, ale: Je čas na to, abychom ze dne na den přestali dodržovat zásady a vrátit se zpět do normálu??

Od 9.2 nemusíte dokazovat potvrzení o očkování při vstupu do restauračních zařízení a jiných služeb. Pro očkované je to křivda, pro neočkované vítězství. I ten největší skeptik si dovede představit, jak to dopadne. Ano, restauratéři budou nadšení, ale zdravotníci ne.

Poslední měsíce nám ukázaly, jak jsou Češi naprosto nezodpovědný národ. Jak už to tak bývá, tak většina zákazy obcházela a není se tedy čemu divit, že nákaza stoupala. Jsme holt národ Švejků, co má od totality pocit, že všechno, co s námi myslí vláda je špatné. Výsledek známe všichni. Přeplněné nemocnice, personál jel na doraz, ale stále zde panovalo, že co zákon, to zlo. Byly slibované tvrdé tresty za porušování, ale ruku na srdce, kdo zná někoho, kdo onu pokutu dostal???

Ekonomika státu je v krizi. Pravda je krutá. Covid zničil mnoho podnikatelů, ale proč? Protože jsme nedodržovali pravidla. Jak je možné, že v okolních státech to šlo a u nás ne??? Kde se stala chyba?? To už nikdo nezjistí.

Máme tedy začínat rozvolňovat? Ano, ale pomalu a s rozvahou. Žádné hurá akce, které by opět vedly k zablokování nemocnic a podniků už si nemůžeme dovolit. Motivace očkování začala slábnout. Proč? Protože se lidem slibuje rozvolnění. Pouze zavedení pravidel a tvrdých sankcí by namotivovalo lidi, aby stoupla definitivně proočkovanost a vlivem patřičných pravidel klesla nemocnost na minimum.

Je přáním všech, aby zase byl normální svět bez roušek, ale k tomu je potřeba chovat se disciplinovaně. K čemu je to, že část lidí nosí řádně respirátory a je naočkovaná, když druhá půlka společnosti na to kašle??? Dokud nebude státem kontrolováno dodržování pravidel nebude tu nikdy klid.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Michal Sabó | úterý 8.2.2022 6:16 | karma článku: 16,23 | přečteno: 646x