Putin vs. Zelenskyj: V Kremlu je horko

Diktátor Putin má čestné místo v kotli pekelném vedle Stalina. Ti dva se nezapřou. Pro oba je smrt tisíců pouhá statistika. Proč nemůže Rusko nikdy na Ukrajině vyhrát???

 

Ruská armáda se snaží od 24.2 "bratrsky" dobýt Ukrajinu. Všechny pokusy na obsazení velkých měst selhávají a jediné, čeho Putin dokázal je to, že proti sobě seslal celý svět. Mohou jeho vojska vyhrát??

 

Fatální selhání logistiky

Nakrmený voják-spokojený voják. Jak chcete, aby za vás vojáci položili život, když jim nejste schopni dát najíst? Rusko se připravovalo na invazi od podzimu 2021. Za tu dobu, by si sehnal zásoby i průměrný domorodý kmen v Kongu. Výsměchem bylo, když ukrajinští vojáci nacházejí poházené dávky jídla s koncem záruky v roce 2015. Proč? Každý taktik ví, že je lepší řešit po bitvě přebytky, než během ní nedostatky. Co teprve nedostatek nafty?? Země, co patří mezi jedničku ve vývozu nemá v táborech sklady nafty??? Tady někdo počítal s hodně rychlou akcí, že?

 

A kde jsou ti vojáci?

Od čečenské války Rusko dělá stejnou chybu. Profesionály drží v zázemí a do akce posílá brance. No, není se čemu divit, že ruské ztráty jsou vysoko nad šesti tisíci padlými. Doktrína moderní války spočívá v nasazení malých skupin profesionálů s kvalitní podporou letectva. Kdyby Putin v úvodu války nasadil masivně skupiny svých výsadkářů a slavné Specnaz na strategické body Ukrajiny, válku by vyhrál za tři dny. Co udělal on? Starý, dobrý frontový útok tanků a pěchoty. Tanky hoří v polích, pěchota si líže rány. Teprve nyní se chystají "prý" masivní operace výsadkářů. Putin si očividně chystá nový Arnhem.

 

Letecká převaha? Kde?

Rusko se od prvního dne invaze bije do prsou, že vyřadilo ukrajinské kolegy. Není tomu tak. Ano, letectvo získalo jisté úspěchy, ale ruské ztráty byly takové, že nyní potkáte ruské letectvo jen zběžně. Letadla jsou drahá a výcvik pilota dlouhý a složitý, proto je levnější střílet rakety. S nimi to, ale Rusko "neumí."

 

Psychologická válka?? Genocida, ty prase!

Rusko záměrně ostřeluje civilní cíle. Asi si myslí, že tím zlomí ukrajinskou morálku. Bohužel pro něj, ji spíše posiluje. Lidi zuří, branci se hrnou do armády. Pro Ukrajinu je to teď válka o přežití. Kdyby Rusko nasadilo své rakety ryze na vojenské cíle, bylo by dávno v Kyjevě. Zatímco vojenské základny ignoruje, likviduje města. Za tohle Putin patří do Haagu za válečné zločiny.

 

Faktor vlastenectví

Prezident Zelenskyj ukázal, že stojí za svým lidem. Lidé mu věří. Zůstal s nimi a zajistil jim pomoc západu. Putin?? Je zalezlý v Kremlu a mlčí. Jeho propagandu už mu nežerou ani vlastní lidé. K tomu vezměme fakt, že ekonomicky zničil, co mohl, takže....Jedna nula pro Ukrajinu. Prezident Zelenskyj se ukázal světu jako hrdina. A on je hrdinou, který si naší pomoc zaslouží. Putin se naopak přes noc stal králem Kazisvětem, co hodlá zničit svět, ale to se mu nepodaří.

 

V nouzi vyhrožuje

Víte proč Putin, tak často straší svět atomovými bombami? Má strach. Bojí se, že svět, který sleduje jeho diletantismus využije toho, že má 80% vojsk kolem Ukrajiny a zaútočí. K jeho smůle, my to víme, a nebudeme dělat. Západ vyzbrojí Ukrajinu, dá ji peníze a až bude po všem vezmeme ji do EU. Putin praskne, i když?

 

Králokat čeká na svou chvíli

Dle situace v Rusku je více než možné, že již nyní se chystá pomyslný nový vůdce. O tom, že je Putin sociopat ví všichni. Lákavé svrhnout diktátora a zavděčit se celému světu ne? Kdo to asi bude? Armáda? Oligarchové s mafií? Necháme se překvapit.

Výsledek zní: Zelenskyj je vítěz a Putin je poražený. Nyní záleží na osudu. Buď se dočkáme Putina ve vyhnanství, vězení (proužek by mu slušel) nebo ho čeká neslavný osud jako každého diktátora. Na nás je jediné: Nežrat mu to. Rusko ukázalo, že patří do minulosti, je na nás podporovat Ukrajinu a zvykat si na to, že už nikdy na Vánoce neuvidíme Mrazíka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Michal Sabó | středa 2.3.2022 7:27 | karma článku: 25,16 | přečteno: 555x