Biden vs. Putin: Dvě ega na jednom pískovišti??

Tím pískovištěm je bohužel Ukrajina, a jestli se tito dva egocentrici neuklidní, a nezačnou se chovat jako moderní a inteligentní lidé, tak to odneseme všichni. Co nám tedy zbývá?    

Svět se vrátil o jednu dekádu zpět. Dva umanutí chlapci si sedli, vysypali své cínové vojáčky a začali připravovat pomyslnou bitvu. U toho se hádají, vyhrožují si a předhání se, kdo má lepší hračky. Putin a Biden, zlo proti dobru. Kdo je ale kdo??

Mírová jednání na Ukrajině selhávají. Rusko je neústupné a stále se ohání tím, že zaútočit nechce. Rétorika západu se otočila a stále více se zde mluví s varovným prstem o tom, aby Rusko nic nezkoušelo. Válka je na spadnutí a řešení je v nedohlednu. Dá se tomu zabránit?

 

Západ nepochopil logiku ruského uvažování. Čím více budete vyhrožovat, tím více ho rozzuříte. Co na plat. Na klidný dialog Rusové nereagovali. Přesto, ale západ selhal v tom, že jakmile Rusové začali shromažďovat své síly, tak jsme si nedupli hned. Kdyby v momentě, kdy Rusko začalo srocovat jednotky u hranic s Evropou USA a NATO důrazně duplo, a pohrozilo, že bude jednat, Rusové by začali přemýšlet. Naše reakce, ale byla příliš pomalá a nebyla jednostranná. Místo okamžité reakce, jsme se začali sami mezi sebou hádat a přít, co a jak. NATO selhalo a Rusko zaplesalo.

 

Ke klidu nepřispělo ani vyzbrojování Ukrajiny. Byl důvod dělat to takhle "veřejně?" Vžijte se do role Ruska. Taky by vás nadzvedlo, kdyby jste sledovali záběry, jak na Ukrajinu proudí tuny vybavení a zbraní. Od dob Studené války je toto vyzbrojování normální, ale vždy se provádělo v rámci tajnosti, ne za asistence kamer. Otevřená provokace proti Rusku v přímém přenosu.

 

Rusko stojí pevně na hranicích. NATO a USA se "konečně" semknuly a nyní čekáme, co se bude dít. Začíná krizová doba, kdo z koho. Pokud naše nervy vydrží a nenecháme se vyprovokovat, tak se dá stále uvažovat o mírovém řešení. Rusko nechce být v pozici agresora, chce vypadat jako obránce svého území. To je to, o co mu celou dobu jde. Oni jsou ti "hodní" co celou tuto akci spustili jen proto, aby chránili své hranice. Pravdu známe všichni, ale Rusku to nevysvětlíte.

 

Pokud vyhraje rozum, vše se vyřeší formou dialogu. Nás, jako svět, by ale mělo zajímat toto: Je potřeba budovat kvalitní základy společenství a dialogu mezi členskými zeměmi NATO a EU. Krize na Ukrajině ukázala, jak moc jsme v řešení pomalý a nemáme jednotný názor. Co nám ukázala dál? Že státníci typu Biden a Putin jsou již anachronismem. Není doba Studené války! Ty časy, kdy se vyhrožovalo válkami a atomovými bombami jsou pryč. Pokud ti dva toto nepochopili, tak ať to vyřeší stylem dle Hemingwaye, a jdou si na záchod poměřovat své mužství. Kdo by asi obstál??

 

 

 

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Michal Sabó | neděle 13.2.2022 17:05 | karma článku: 12,02 | přečteno: 258x