Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Vazeny pane Michale Sabó. Vase uvaha ma jednu osobu, ktera ukazovala v roce 2021 slabou stranku. Ty prinesly dnesni dilema. Jen pro pripomenuti!!

Prvni se stalo ve dnech 21 az 23 ledna 2021. To nastoupil jako prezident USA Joe Bidem. Vydal potrebne dekrety, kterymi deklasoval americkou nezavislost v energii. Timto znicil cenu energi i na svetovem trhu. Ta byla uz dva roky ve vysi, ze i slabsi staty dokazaly nastoupit dobre hospodarstvi. Zde vsak byl i vliv na postoji Ruska, ktere ziskavalo sve penize (a ziskava stale) za prodel nafty a plynu. Zvyseni cene teto "komodity", Biden prihral Putinovy miliady dolaru.

Druhy vliv na dnesni deni, byl odchod USA po dvaceti letech z Afganistanu. Tri lete diskuze USA a Talibanu, ktere prinesly umluvu o odchodu, Trumpova administrativa chtela odchod provest do konce kvetna 2021. Je treba risi, ze odchod musel byt pripravovan postupne a presne. To bylo ucineno pred prezidenskou volbou v listopadu 2020. Nastup Bidena mel pokracovat podle Trumpova planu. Nestalo se tak a vsichni vime o dalsim debaklu Bidena.

To vse Putin zvazil. Ma penize a vi o slabosti USA v politickem vedeni. A to neni nic dobreho pro tento konflikt.

0 0
možnosti
  • Počet článků 156
  • Celková karma 38,54
  • Průměrná čtenost 1696x
Občas si připadám jako jednooký král mezi slepci. Nepochopený, leč stále nad vodou, neb jde přeci jen o tu jízdu, co nazývá se život.

Seznam rubrik