Staří lidé se bojí, ztrácejí naději a to je prosím fakt ….

Většina našich babiček nemá přístup k internetu, nemůžou si vytvořit názor z více zdrojů, kromě ČT, TV Nova a jedna paní povídala. Strach jim možná ubírá více života než riziko COVIDU…..

Moje babička měla jít do nemocnice na krev, se strachem to odvolala. Teď se ptám na otázku, opravdu nestojí strach více životů , něž samotný covid? Kolik nemocí se neobjeví? Kolik preventivních vyšetření se odloží? Opravdu se lidé musejí bát jít k doktorovi?

Není to chřipka, není to sranda, ale položme si jednu otázku. Kolik nás bude stát samotný vir, kolik zanedbání prevence, odložených zákroků? Existuje taková statistika? Dá se nějak zprůměrovat lidský život?

Je potřeba mít respekt, je skutečností, že vir tu je, že dokáže zabít. Ale taky je skutečností, že zabíjí i strach. Možná by statistici hleděli, kolik životů stojí strach…..

Možná je to tím, že chybí osobnosti, lidé, kteří nemění názor každý den, lidé co dávají naději. Nebo se snad dá věřit lidem, co se hádají mezi sebou, nevěří tomu, co sami řeknou? Zajímavá úvaha ….

Covid se změnil na obchod se strachem, místo řešení se straší, což vede k vedlejším ztrátám. Ale toto není válka páni politici, vy nejste generálové, abyste rozhodli, že vedlejší ztráta je akceptovaná …

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Rýsler | neděle 7.2.2021 22:07 | karma článku: 24,31 | přečteno: 826x