Na obranu paní Schillerové

S paní ministryní nejsem ani příbuzný, ani známý, vlastně ji vůbec neznám. To pro informaci rozhořčených diskutujících.

Nejlepší je pozorovat chování opozice.  Když se nešetří, křičí o projídání, když se šetří, taky špatně. Ale to je práce opozice. Žádná opozice s vládou nespolupracuje, každá zasvěceně kritizuje. Přitom už je zřejmé, že za tři poslední desetiletí najdete na každé vládě nejen chlup, ale celý pelichající kožich. Stačí se rozhlédnout.

Nejjednodušší je poukázat na rozhazování peněz například za slevu jízdného pro seniory. Všimněte si, pro seniory. Pokud občas jezdím, vidím, že senioři jezdí málo nebo vůbec ne. Mají jiné starosti a radosti. Dovolte mně konstatovat, že vidím převážně cestující studenty. O nich se nemluví. Budiž jim přáno. Zakopaný pes je možná jinde. Veřejnost nepamatuje doby, kdy absolventi vysokých škol končili před jednadvacátým rokem svého věku. Znám jich celou řadu. Pak se nedivte, že pět let „studia“ a tedy studijních výhod navíc se poněkud prodraží. Rodině, státu, daňovým poplatníkům. A jestli je přínos adekvátní, není na mém posouzení.

Sami ministři aktuální vlády jsou v šoku. Pochopitelně. Mají pro to dobrý důvod. Šéf je tím důležitější, čím větší úsek řídí. Šéf bez zaměstnanců není šéf. A kritika, že nejprve je nutno říci na čem šetřit, je v podstatě nesmysl. Kdo přišel do styku se státní správou poznal, že nesmysly, které kritizují podnikatelé, živnostníci i občané obecně, žádný státní zaměstnanec nebude rušit. Jde o jeho živobytí. Takže zbývá nůž na krk těm nahoře. Budete šetřit, a když nevíte kde, zeptejte se svých podřízených, ti to vědí. Ubude nepříjemná byrokracie. A nakonec se někteří z nich mohou přesunout na dosud neobsazené pracovní pozice.

Samozřejmě jednodušší by podle zásady nechme lidem jejich výdělek bylo, spojit několik ministerstev, snížit počet politiků, omezit úřední agendu (máme přece digitalizaci), omezit dotace, (například neziskovkám mimo sociální a zdravotní oblast) a další dárečky.

Jo, a jestli si myslíte, že důchodcům byla prokázána nějaká zvláštní laskavost, tak stačí, když budete sledovat ceny. S těmi nenaděláte nic ani vy, ani důchodci, ani paní ministryně. Bohužel, jde totiž o celou armádu voličů. Takže se pomalu ale jistě propracováváme k situaci co Čech, to úředník, aktivista, příjemce dotace…

A bacha na to. Mládež to pochopila. Jak jsem se dočetl, už malé děti v pátek sabotují školní výuku a demonstrují za ..  … vlastně je jedno za co. Ono se vždycky něco najde. Zajímavé, že nedemonstrují v sobotu, jako například Francouzi. Je vidět, že nová generace už je chytřejší.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Karel Ryšán | neděle 24.2.2019 9:16 | karma článku: 38,25 | přečteno: 2315x
  • Další články autora

Karel Ryšán

Čekám a čekám…

25.9.2019 v 13:25 | Karma: 25,64

Karel Ryšán

Jak rozumět informacím!

17.8.2019 v 14:25 | Karma: 12,84

Karel Ryšán

Proč jsem optimista?

8.3.2019 v 9:21 | Karma: 12,35

Karel Ryšán

Svaté pravdy

1.3.2019 v 8:30 | Karma: 15,71

Karel Ryšán

Pan ministr může být v klidu

2.2.2019 v 9:07 | Karma: 22,87