Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ano, bude stačit, kdž budete sledovat ceny. A infalci. Zjistil byste, že bez populistických (a drahých) dvou stovek by se naše živorní úroveň zvýšila. Jako ve všech předchozích letech.

0 0
možnosti

Děkuji, že jsem se díky diskusi dočkal. Tak, k tomu provokativnímu číslu: Někteří z nás nastupovali běžně do školy před šestým rokem. Základní škola osm let. střední odpovídající dnešnímu gymnáziu - tedy příprava na vysokou - tři roky, takže jsme maturovali před sedmnáctým rokem. Vysoká na úrovní dnešního magisterského studia čtyři roky. Znám lidi, kteří si i pětileté studium krátili na čtyři a půl. Měli na to.

Podařilo se mně tedy dokázat, že mnozí lidé dnes stále aplikují metodu, která má i svůj odborný termín. Prostě místo postupu fakta a pak závěr, nejprve si vytvoří svou představu a pak přemýšlejí, jak ji podpořit. V umění to je hezké, ale v životě to je snad jen propaganda.

1 0
možnosti

Takže provokatér. Vymyslí extrémní, málo pravděpodobnou kombinaci vzdělávání, vpašuje ji do textu v naprosto nesmyslných souvislostech a pak se nám zvysoka vysměje, jací jsme to hlupáci. Gratuluji.

2 0
možnosti

Osobně bych slevu na jízdné omezil časově - četl jsem, že v Bavorsku lze využít tamní po ranní špičce, vyloučit Pendolino, Railjet. Zajímavé, že slovenští dochodcovia jezdí zadarmo a Slovensko se nehroutí. :-)

2 0
možnosti

Každý kultivovaný stát "stařečkům a stařenkám" pomáhá, nůžky mezi úrovní mezd a penzí se neustále budou rozevírat. Jiné cesty, než tlačit mzdy nahoru aby byl rozdíl menší než nominální 3:1 proti Německu a k tomu určitý růst cen není. Nebo všichni doktoři a řemeslníci utečou ...:-)

1 0
možnosti

Nějak jsem si nestačil všimnout, že by opozice vyčítala vládě šetření. Jenom poukazuje na nekonzistentní, chaotické a populistické rozhodování. Nejdřív zavedu masivní dotace na jízdné, abych za půl roku zjistil, že na ně ně nemám. Naberu desetitisíce nových úředníků, abych si pak mohl honit triko, kolik jsem ušetřil jejich propuštěním. Atd. Možná máte lepší informace, tak nás poučte. Neplácáte přece jen tak do větru.

8 1
možnosti

J33a65n 42R35á48ž

24. 2. 2019 15:05

Paradoxem dnešní doby je, že komunisté vyčítají vládě "rozhazování" a slovy jejich předsedy požadují rozpočtový schodek pro rok 2020 max 30miliard.;-D;-D

2 0
možnosti

p. Fogel - Jiří, nevadí mi Vaše minusy. Od toho diskuse je. Snažně Vás žádám - Napište mi prosím, co uvádím blbě. I já mohu žít , (byť v dobrém úmyslu), v omylu. Jak se mám napravit, když mlčíte? ... Já - ANO - říkám NE + Snažím se to zdůvodňovat = Babiš, ve svůj osobní prospěch - Nám opět projedl Budoucnost :-)

1 1
možnosti

Jste velký optimista pane Buček, pokud někde vyhrabu tabulku o kolik tento stát přišel díky předchozím vládám, tak jí rád zašlu a proti předchozímu skoré je AB velký žabař, to už ani do konce jeho života nedožene a navíc ani to nemá zapotřebí....

2 1
možnosti

"Veřejnost nepamatuje doby, kdy absolventi vysokých škol končili před jednadvacátým rokem svého věku." - to tedy vskutku nepamatuj - i když započtu nejkratší doby 8 let ZŠ, 4 roky SŠ a 4 roky VŠ, tak jsem pořád na 22 ...

3 0
možnosti

Absolventm VŠ je dnes už absolvent tříletého bakalářského studia, čili skutečně 21 člověk. Přitom vzhledem k explozi VŠ v menších městech je toto tříleté studium zhruba na úrovni ročníkové zkoušky pro 17 leté na dobrém gymnáziu za první republiky.

1 0
možnosti
Foto

Jezdím často vlakem do Prahy a stejně tak dcera a známí. Vlak, který jsem jezdil byl vždy poloprázdný. Jedná se o vlak, který cestou do Prahy staví pouze dvakrát a třetí stanice je Praha. Jel jsem tím vlakem tento čtvrtek a vlak přijel plný a byl plný důchodců Sednul jsem si až ve vagoně určené pro matky s dětmi. Byl poloprázdný a světe div se průvodčí mě nevyrazi. Zpátky z Prahy vlak už v Praze se naplnil studenty a důchodci a já si sednul do vagonu označeného jako místenkový, protože už v Praze byl plný důchodců a studentů. Opět jsem nebyl vyhozen. Dcera si kupuje první třídu, protože ta je poloprázdná a důchodci na ní nemají se slevou nárok. Pro důchodce z města ze kterého jsem vyjel stojí jízdenka 27 Kč a zpátky rovněž. Je levnější než pivo Plzeň. Jsem jenom zvěddavý jak tohle stát dlouhu vydrží.

4 3
možnosti

J22i66ř59í 64F95o59g67e94l

24. 2. 2019 12:13

Nu když jeszdil poloprázdný a teď je plný tak to i při sníženém jízdném je ekonomické. Naco by měly jezdit poloprázdné vlaky.

A mimochodem, není problém si za dvacku koupit místenku a máte své sezení jisté.

5 0
možnosti

Oceňuji, že jste učinil rozumný pokus o sepsání názoru - pokusím se podobně odpovědět. A. Babiš vybudil plno očekávání - Nespí, maká, prostě to vyřeší ! ...

Uplynulo 5 let - realita? Budoucnost patří mládeži - Babiš začíná od Hybné síly společnosti - Důchodců. (Opravdu, Nic proti nim) - Investice do budoucnosti jsou kde? Dálnice, Stavební řízení, Bydlení? Kdo nespoléhá na Stát - OSVČ, si stojí jak? V době skládání Rozpočtu jste Vy - Já + kdokoliv věděl, že k poklesu dojde. Jak na to Vláda reagovala - jak se připravila? (Rozpustila poslední rezervy!). Nekontraverzní polštář tlumení budoucích problémů - tvoří řemeslníci, instalater - kadeřnice. Nic nechtějí - Tedy 3-4 vlna EET! Výnosnost EET ... !?

Toto, je tragikomedie dneška! M. Zeman pojede 4x do Číny - Vývoz, od r. 2016 nám trvale klesá! Nátěr lesku A.Babiše oprýskává, já si pouze říkám, proč to trvá tak dlouho! Opět - Tolik zmařeného času + Bobtnající Stát úředníky + byrokracií ! ... :-)

10 4
možnosti

Takže vlakem cestující studenti po republice si užívají (ostatně jezdit vlakem po česku je velký luxus a nedosažitelný sen každého studenta, to se ví), ale pro důchodce je to nezbytnost, kterou si nemůžou (po celoživotní práci, narozdíl od studentů, kteří jsou závislí na příjmu rodičů a brigád) dovolit... Já teda vlakem jezdím docela často (spadám bohužel do kategorie, která není slev hodna) a první třída je vždy plná důchodců, studenty byste tam hledali marně.

Budiž vám k dobru, že tam máte i nějaké dobré myšlenky, ale chtěl bych slyšet jeden dobrý argument pro to, že vláda zavede 75% (!!) slevy pro skupinu národa, aby po půl roce oznámila, že se část zruší a ubudou spoje, protože na ně nejsou peníze? Je tohle nějaká koncepce nebo jen kupování hlasů? Např. zrušení neziskovek (mimo sociální a zdravotní obor), o kterém mluvíte jako řešení finančních nedostatků, by přinešlo cca 10% z toho, kolik za tuto slevu pro vás nyní všichni platíme. Ale já vám to taktéž přeji.

Kritizování demonstrací studentů místo výuky (pokud správně pamatuji, jediná taková byla cca 1/4 roku zpátky a nevím, že by se nějaká další plánovala) je už jen takový zlý, zapšklý výkřik do tmy, ne nepodobný jednomu vysokému státnímu úředníkovi, ostatně taky důchodcovi...

Hezký den.

8 0
možnosti

J51i22ř48í 43J50o18n16á51š

24. 2. 2019 10:32

Tak tohle si,pane Ryšáne,pořádně odskáčete.Už ten první diskutující je zřejmě mladšího věku a od těch to schytáte nejvíc.Já jsem Vaše generace,hodně přemýšlím,jak by se dalo leccos napravit.Ale nás starší se selským rozumem dnes nikdo nebere vážně.Takže " je to marný,je to marný,je to marný"....Jen se obávám,že ti mladší,co nás odsuzují,už možná ani neví,co je selský rozum.Přeji Vám hodně zdraví a pevné nervy.R^:-)

2 1
možnosti

Mí rodiče důchodového věku nemají problém s tím, že mé děti nedostudují např. stavárnu před 21. rokem svého věku.

Děti s manželkou ve studiu podporujeme, ony si přivydělávají brigádničením ve většině prázdnin.

Nejsem tak skeptický, že bych si myslel, že spějeme k situaci co Čech, to úředník, aktivista, příjemce dotace...

A už vůbec si nemyslím, že by zrovna takoví byli mladí jako “třída”, že by pochopili jak píše autor blogu (čili z jeho pohledu byli vyčuraní) a demonstrovali za .. ... vlastně je jedno za co. Ono se vždycky něco najde.

Pokud máte za to, že “je to marný, je to marný, je to marný” a nemám selský rozum, ok. Je to váš boj.

3 0
možnosti
  • Počet článků 530
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 907x
Autor je zvídavý a v tom je ten problém. V přírodních a technických vědách je poznání v určitém čase jednoznačně dané. Ve společenských má deset lidí jedenáct názorů, samozřejmě správných. Jak si vybrat? Například na blogu. Pokud máte dojem, že některé věci zlehčuje, tak máte pravdu. Když už lepší možnost nemá.

Seznam rubrik