Kmotři a kmotříčci budou mít opět klidný spánek

Ministr spravedlnosti rozhodl, že na post vrchního státního zástupce se vypíše výběrové řízení. Ministr tedy nejmenuje ústeckou žalobkyni Lenku Bradáčovou, kterou dlouhodobě navrhuje nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman. Tolik Aktualne.cz, já jen dodám, že to chápu.

Jmenováním Bradáčové by pozbylo smysl odvolání ministra Pospíšila. Nečas nehledal za něho vhodnějšího člověka, než Pavla Blažka. Zná ho již dlouho, ví jak s ním manipulovat, což se současnému vládnímu klanu jistě hodí. Je lepší mít pod palce ministra s máslem na hlavě, než někoho, který nemá za sebou více nebo méně korupční aférky a aféry.

To, že nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman s ministrovým rozhodnutím nesouhlasí, nic neznamená. Buď odejde sám, jak sliboval, nebo bude pro to, že třeba špatně hospodaří na státním zastupitelství s toaletním papírem. Zeman říká, že výběrové řízení by bylo nezákonné, protože se v zákoně o státním zastupitelství výběrovým řízením nepočítá, což lze snadno napravit. Již za Stalina se používala Leninova metoda. Zákon, který NÁM nevyhovuje změníme, a šmytec.

A není to krásné? Vláda je opět nedotknutelná a nebýt to ošklivá skutečnost, byla by to hezká pimprlová komedie pro prostý lid obého pohlaví. Již se kmotříčci nemusí bát ničeho. Policie má Parkanovou a Ratha, takže bude dost času na nové zametačky. A výběrové řízení? Což takové, jako losovačka ve Varech? Budeme opravdu zemí netušených možností. Mám na mysli to, že ani netušíme, kolik grošíků je vlastně ve hře a kdo za ty nitky vlastně tahá.

Máme sice před sebou komunální a senátní volby, ale to je jen taková zkouška na rošádu před „velkými“ volbami. Je škoda, že jim na ty jejich „programy“ skáče tolik lidí, kteří slouží jen jako voliči do počtu.

Je mi líto, že se vracíme do dob, kdy účel světil prostředky.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Ivo Rottenberg | sobota 21.7.2012 0:01 | karma článku: 34,49 | přečteno: 2050x
  • Další články autora

Ivo Rottenberg

Zlatej Klaus

28.7.2019 v 0:22 | Karma: 27,44

Ivo Rottenberg

Krátce z jiného úhlu pohledu.

7.5.2019 v 16:45 | Karma: 24,75

Ivo Rottenberg

Malá vzpomínka - pokračování

30.3.2019 v 11:46 | Karma: 14,42