Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

Smoking Lilly

5. 7. 2012 6:42
Je dobre mit zvire....skutecne!

Vim, ze existuji psi pro neslysici, bohuzel u klipu, ktery zde mam nejsou titulky:-(, ale cetla jsem i okocce, ktera byla naucena "panicce" packou dat vedet, ze nekdo zvoni.

[]

► 1:07► 1:07

http://www.youtube.com/watch?v=xO8IcdrzP5I

0 0
možnosti
LK

lkrata

29. 6. 2012 13:38
My doma blikámer

Když přijde dcera, nebo někam jde, ze zaujatosti čímkoli mě vytrhne tak, že úplně normálně blikne lustrem a já se otočím (také neslyším) a nemusí chodit až ke mě a strkat kvůli "ahoj". Doma také běžně komunikujeme i přes Skype. Ona je v pokoji u stolního, já v kuchyni u notebooku a aby neběžela přes celý byt a nepsala tužkou, napíše přes IM.

0 0
možnosti

Pavel Černík

29. 6. 2012 22:34
Re: My doma blikámer

to vypadá jako jednoduché a účinné řešení. Jen tak pro zajímavost - jaký typ osvětlení máte? zářivky (dnes asi nejrozšířenější typ osvětlení) nesnáší krátké rozsvícení a zhasnutí.

0 0
možnosti
SK

blb

29. 6. 2012 9:39
Milá autorko!

Pro nás, relativně zdravé, jsou problémy našich postižených spoluobčanů velkou neznámou a ani si neumíme představit, s čím vším se musejí potýkat. Mám pro vás (a nejen pro vás) radu, která by vám mohla pomoci (aspoň částečně) řešit popisovaný problém. Existuje totiž aplikace pro chytré telefony "Decibel Meter", popř. "Sound Meter"  a ty ukazují zvuk.

Přeju pěkný den

2 0
možnosti
LK

lkrata

29. 6. 2012 13:03
Re: Milá autorko!

Už tě vidím, jak y někoho zvoníš, vytahuješ mobil, spouštíš zvukoměr, jestli zabzučely dveře.. Já s nimi vždy lo"lomcuji". (také neslyším). Navíc někdo ani smartphone nemá.

0 0
možnosti

Pavel Černík

29. 6. 2012 8:06
kde nestačí technika pomůže technika.

Dobrý den,

tyhle problémy běžného života neslyšících mě vcelku zaujaly. Okamžitě mě napadly spousty různých pomůcek, které by se daly vytvořit pro usnadnění života. V té nejjednodušší variantě by mohlo jít o malou krabičku s mikrofonem, kterou by jste podržela před reproduktorem domovního bzučáku a podle síly zvuku by se na krabičce rozsvítilo světlo. Podle světla by jste tak mohla poznat, zdali někdo mluví nebo ne. Takovou pomůcku by měl zvládnout i běžný elektrotechnicky vzdělaný středoškolák. Pokud myslíte že by Vám to usnadnilo život, dejte vědět a můžu to zkusit sestrojit.

Pavel Černík

2 0
možnosti
LK
LH

Mouchard revival

29. 6. 2012 7:44
...

jako slyšící, vidící a mobilní člověk si takovéto věci absolutně neuvědomuji, jsou to neuvěřitelné drobnosti, které mohou lidem s handicapem velmi usnadnit život... myslím, že zejména ve veřejných budovách by takovéto věci měli být samozřejmostí , podle takových drobností se určuje kvalita života ve společnosti, byť pro většinu jsou to věci marginální...

0 0
možnosti
RP

taninap

29. 6. 2012 7:57
Re: ...

Děkuji za milý komentář a zamyšlení se. ;-)

Přeji Vám pěkný den! r.

0 0
možnosti
P

pepeska

28. 6. 2012 21:18
karma

hmm,tak to me,jakozto slysici nikdy nenapdalo,ale musi to byt hrozne otravne!!!

1 0
možnosti
LK

lkrata

29. 6. 2012 13:08
Re: karma

Ještě lepší je, když ti vypadnou klíče a u domu zjistíš, že je nemáš. Nebo mi zase nedávno vypadla peněženka z kalhot pži oblékání a přišel jsem na to až na zastávce autobusu. Autobus jsem musel nechat smutně odjet.

0 0
možnosti
OU

28. 6. 2012 18:30
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
P

petr____22

28. 6. 2012 21:28
Re: technicky to problém není...

Jedine misto, kde toto skutecne vadi jsou navstevy v domech. A v panelovych domech nastane ten problem, ze vymenu domovniho rozvodu jen kvuli tomu proste nikdo neschvali. Lidi proste nedaji dohromady potrebne procento ke schvaleni investice.

0 0
možnosti
JJ

Jeanie

28. 6. 2012 15:59
Vchodový telefon: problém pro neslyšící

O tom jsme se už bavili na webu Kochlear na Foru v roce 2003! Uplynulo již tolik let a dodnes nejsou zvonky u vchod. dveří opatřeny diodami pro potřeby občanů se sluch. postiž.! Nikdo nereaguje na závažné problémy postiž. občanů! Podívejdte se na naši starou diskuzi v tématu: Vchodový telefon: problém pro neslyšící http://www.kochlear.unas.cz/forum/index.php?action=vthread&forum=5&topic=698&page=3 (nepište příspěvky z důvodů uzavření starého fora, je určeno jen pro čtení, ale nový příspěvek lze na novou diskuzi na novém webu http://www.kochlear.nazory.cz/forum/index.php). Paní Strnadová všem vysvětlovala, že by se jí líbil tento přístroj, já jsem jí ho zveřejnila na této stránce: http://info-zpravodaj.sweb.cz/elektronicky_vratny_s_diodami.jpg

0 0
možnosti
JH

joe195817

28. 6. 2012 16:54
Re: Vchodový telefon: problém pro neslyšící

Tohle je typická věc, která se technicky realizuje velmi jednoduše, ale slyšícího konstruktéra NENAPADNE. Nemá jak, prostě mu nedojde, že je to pro neslyšící takový problém. Proto je potřeba to říct přímo tomu konstruktérovi, a potom taky projektantům, kteří domy s těmito vrátnými projektují. Případně to dostat jako požadavek nebo doporučení do technických norem. Oslovili jste nějaké výrobce? Projektanty? Zákonodárce? Český normalizační institut?

Také se na to lze podívat z jiné stránky. Když nezměním svět, můžu změnit sebe -- a pořídit si přístroj, který mě upozorní, že z domácího vrátného někdo mluví. Nevím, jestli něco takového existuje, ale asi bych to uměl navrhnout a vyrobit. V případě zájmu se ozvěte (joe zavináč hw tečka cz).

6 0
možnosti
VT

čirokéz

28. 6. 2012 14:23
Chápu

Naprosto Vás chápu, i když si podobné situace jakožto slyšíci nedokážu představit. Karma

1 0
možnosti
  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1851x
Normálně obyčejná? Nebo snad neobyčejně nenormální? Já bych to nerozebírala...:-)