Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LP

Karma a přidávám odkaz na článek kamarádky, která se Vaším inspirovala :-)

1 0
možnosti
LP

trigracie.blogspot.cz/2013/06/cozeprosimaneb-kdyz-neni-blbost-blbosti.html

0 0
možnosti
MB

Super článek! Občas pociťuji také strach z komunikace, ale spíš u nevidomých. Chodívala jsem takhle jednoho muže doprovázet na šalinu a druhého na autobusové nádraží. Pak jsem si zvykla. Nejdříve jsem taky měla strach. Ale spíš o toho druhého, že mu špatně napovím, kde je obrubník a tak. Až ten druhý (mladý kluk) mi pomohl. Ukázal, že bariéry nejsou až tak vysoké....:-)R^

0 0
možnosti
RP

Výborný přístup, děkujeme! :-)

0 0
možnosti
Foto

Díky za bezva článek .... za mlada jsem se snažil být tlumočníkem znakové řeči.

Jsem rád, když se tato problematika popisuje.

Myslím si, že vaše :-) taktika přímé otázky při jakékoli změně reakcí vašeho okolí je nejlepší možnou reakcí.

Přeji hodně štěstí.

2 0
možnosti
KD

Moc hezký článek. Až jsem si při něm vzpomněla na svou sestřenici, která se narodila s tělesným postižením, kratší nohou, která i po mnoha operacích byla viditelně "jiná." Jinak krásná holka strávila celé mládí s komplexy a pouze v kalhotách, na koupaliště raději nechodila atd. Nakonec se vdala do Ameriky, a manžel ji  přesvědčil, aby začala nosit kraťasy i plavky. Jaký byl její údiv, když tak po dlouhém přemlouvání učinila, že na ni nikdo, ale vůbec nikdo, nezírá. Divíte se jí, že se cítí v USA jako jiný a konečně sebevědomý člověk?

1 0
možnosti
RP

Děkuji! Vaší sestřenici se opravdu nedivím. Je to smutné, ale je to tak. U nás bude asi ještě pár let (netroufám si odhadnout kolik) trvat, než se některé předsudky vůči zdravotně postiženým lidem zminimalizují. Ale ono to jednou přijde, jsem optimista. :-)

1 0
možnosti
JT

Rozumim Vam. Slysim sice pomerne dobre, ale podobne problemy mivam pri telekonferencich. Bavime se anglicky s lidmi s ruznymi prizvuky a do toho vseho ty sumy a ruchy.

0 0
možnosti
RP

Děkuji. A máte pravdu, v lecčems se naše situace shoduje. Odlišné je to v tom smyslu, že lidé se sluchovým postižením jsou každodenními cizinci ve vlastní zemi. Ale naštěstí se v osobním kontaktu najde pár slyšících lidí, kteří se snaží komunikovat, dávat pozor, abychom jim viděli na ústa, automaticky hlídat dobré osvětlení, přiměřeně artikulovat.... A víte co? Pokud vás někdo akceptuje i s vadou sluchu a bere ji jako součást vaší osobnosti, vy - jako neslyšící- si takových lidí nesmírně vážíte. Vznikají pak nádherná přátelství, za která jsem opravdu ráda. :-)

Pěkný den!

0 0
možnosti
  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1851x
Normálně obyčejná? Nebo snad neobyčejně nenormální? Já bych to nerozebírala...:-)