Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Skorki

26. 4. 2012 0:27
Souhlasím

Je třeba hledat na správném místě, což je nejtěžší úkol. Jsou lidi, kterým jsou postižení lhostejní, jsou zase lidi, kteří chápou postižení, vidí v nich to "um" a berou je bez keců. Dle mě je moc přehnané tvrdit, neříkám že vy, psala jste že úřady (což přehnali), že všichni by NEzaměstnali neslyšícího. Proč?

1. Úřady se neptaly všech podnikatelů. 2. Znám několik podnikatelů, kteří rádi zaměstnají neslyšící, protože je zajímá jejich "um". 3. Kdyby se mi rychle rozjela firma, dám přednost neslyšícím, jsem podnikatel a ptaly (úřady) se mě? Ne :o).

Nevím, zda se snažíte přemluvit všechny podnikatele o změně postavení vůči neslyšícím nebo vás zaskočil dotazník a jednáte takto, ale držím vám v tom palce a snad nějakému více otevřete oči. :o)

Já osobně jsem nedoslýchavý s praktickou hluchotou. Podnikám, vlastním cool hadry, vytvářím webovky a zároveň pracuji pro jednu firmu jako seo analytik. Jan Skorkovský

0 0
možnosti
DM

Aretta

16. 4. 2012 21:48
...

Romano, dnes Vás moc nepotěším... respektive níže bylo napsáno snad vše.

Takže rada:

Stejně jako KAŽDÝ, kdo se uchází o práci, posoudit, co mám oproti jiným NAVÍC. Co nabídnu? Čím budu přínosem? Proč by měli chtít PRÁVĚ MĚ? V čem jsem VÝJIMEČNÁ?

A tohle není na to, abychom to vymýšleli my v diskusi, tohle je práce PRO VÁS. To za Vás nikdo nevymyslí.  

Za sebe musím říct, že Vám moc držím palce :-)R^

0 0
možnosti
RP

taninap

17. 4. 2012 8:31
Re: ...

Arettko, nevadí. Není to subjektivní článek.

Já kromě jedné epizody na pracovním úřadě (jako zkušenost dobrý, ale nerada bych ji opakovala), pracuji a pracuji a pracuji. Jen mě zajímaly názory slyšících a jsem ráda, že se diskuze rozjela tak, jak se rozjela. Písemně vám občas někdo sdělí i to, co by ústně nikdy nevyslovil. :-) A jak vidno, píchla jsem trochu do vosího hnízda.

Mějte pěkný den!

0 0
možnosti
EH

Kahlan Amnell

16. 4. 2012 16:44
Naše firma neslyšící zaměstnává

Samozřejmě ne z charity, ale kvůli odpočtu z daní. Na výrobě mají jednu postiženou (nevím, jestli zrovna neslyšící), která není moc šikovná a dělá zmetky, nicméně stále přináší firmě víc prachů než odebere.

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

16. 4. 2012 10:57
asi takhle:

podnikani neni nejaka charta, ale "soustavna cinnost vykonavana za ucelem zisku", jak hovori obchodni zakonik. nu a popravde receno, musel byste umet PODSTATNE vice, nez vase prima konkurence na pracovnim trhu, abyste se zamestnavateli vyplatil, tedy prinesl mu vyssi zisk, nez lojza vonasek, ktery umi to same jako vy, ale jeste k tomu slysi. vase postizeni, byt za nej nemuzete, snizuje vasi cenu na trhu prace, a dokud si muze zamestnavatel vybirat z tech, jejichz cena na trhu prace je vyssi, tak si taky vybirat bude.

3 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

16. 4. 2012 10:58
Re: asi takhle:

pardon ... samozrejme charita, ne charta.

0 0
možnosti
MP

Martin5.35

16. 4. 2012 10:53
Čemu se divíte?

Na trhu práce je přebytek zdravých a relativně bezproblémových zaměstnanců, proč brát někoho s postižením, když si mohu vybrat někoho s kým bude méně starostí?

0 0
možnosti
RP

taninap

16. 4. 2012 11:01
Re: Čemu se divíte?

Divím se pouze výsledku dotazníkového šetření, viz perex. Jinak už se u nás fakticky nedivím téměř ničemu. :-)

0 0
možnosti
R

Roman37c

16. 4. 2012 10:49
Několik neslyšících jsem zaměstnal

a byl to horor. A bylo jedno jestli šlo o dělníka, nebo o kancelářskou profesi. Pokud mu kolega potřeboval něco oznámit, musel přestat pracovat, popojít k němu a mluvit na něj přímo. Takže v tu chvíli nepracoval ani jeden. Pochopitelně zaměstnanců bylo hodně a každému trvalo dlouho než to pochopil. Takže pětkrát něco řekl a pak mu to došlo. To se neustále opakovalo. To zblbnutí. Pokud chce člověk zaměstnat neslyšící, musí mít na to firmu uzpůsobenou. Je to dost náročné.

0 0
možnosti
RP

taninap

16. 4. 2012 10:57
Re: Několik neslyšících jsem zaměstnal

děkuji za Váš názor! Mohl byste, prosím, specifikovat, co myslíte uzpůsobením firmy? Např. menší počet zaměstnanců na menším prostoru, aby byla možnost neustálé zrakové kontroly? Či snad technické vychytávky - světelné signalizátory, tlačítka? Díky za odpověď! r.  :-)

0 0
možnosti

kdo chatuje nepracuje

16. 4. 2012 10:28
Proč tolik vztahovačnosti?

Trh práce odmítá i zcela zdravé lidi, kteří vystudovali a znají (nebo někdy) ne nejčerstvější novinky v oboru. Potkávám zaměstnané i neslyšící, i slepé i lidi se zbytky zraku - kdo má to štěstí, na trhu práce se umístí, ale je tam holt těsno

0 0
možnosti
ON

ondra.novacisko.cz

16. 4. 2012 10:20
Já bych neslyšícího zaměstnal

V mém oboru lidi komunikují výhradně e-mailem. Nevídím v tom problém.

0 0
možnosti
RP

taninap

16. 4. 2012 12:52
Re: Já bych neslyšícího zaměstnal

Můžete mi písnout, prosím, co je to za obor? pokud to tedy není tajný,,,,:-)dík

0 0
možnosti
S

styl34

16. 4. 2012 10:12
Ano, mate pravdu

u nas je skutecne diskriminace (na zaklade zdravi, pleti, jineho mysleni), xenofobie a rasismus na vzestupu..Rv

0 0
možnosti
MP

Martin5.35

16. 4. 2012 10:51
Re: Ano, mate pravdu

Kolik neslyšících zaměstnáváte?

0 0
možnosti
  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1851x
Normálně obyčejná? Nebo snad neobyčejně nenormální? Já bych to nerozebírala...:-)