Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
G

Gotrong

9. 1. 2012 17:14
Slečno/paní

Doufám, že s takovou blbostí opravdu nikdo nepřijde. Neslyšící sice nejsem, ale v autě mám pravidelně puštěné rádio a krom té sanitky opravdu z provozu stejně nic neslyším. Nedokážu pochopit, proč by neslyšící nemohli řídit, nevidím pro to jediný ARGUMENT. To slovo je zdůrazněné schválně, zákonodárci jej totiž neznají :-) Mnoho kilometrů bez nehod Vám přeji.

0 0
možnosti
L

lomihnát.

6. 1. 2012 13:24
Tomu, že může hluchý řídit, jsem se nikdy nedivil.

Spíš jsem kroutil hlavou nad tím, kolik řídí jednookých. Sám vím o třech. Ale pokud vím, nikoho nepřejeli a ani nezavinili karambol, tak to asi jde, přestože nemají schopnost vidět "prostorově".

Mimochodem, dřív byly pro vozidla, řízená hluchými, předepsány nějaké označovací tabulky. To už není?

0 0
možnosti
JH

Dalibor62

6. 1. 2012 18:12
Re: Tomu, že může hluchý řídit, jsem se nikdy nedivil.

Proč by jednonohý nemohl řídit. Já mám obě nohy a tu levou vůbec nepotřebuji (automatika)

0 0
možnosti
ZM

zmat

6. 1. 2012 11:01
jde to,

dcera s manželen jsou oba neslyšící a oba mají řidičák. Když s nimi jedu po Praze a řídím já, tak mne mnohdy upozorňují na sanitku nebo policii dříve, než ji zaregistruji já slyšící.

0 0
možnosti
JH

George.Camomile.blog.idnes.cz

6. 1. 2012 13:14
Re: jde to,

To ano. Pokud sedí za volantem, tak mají lepší přehled o tom, co se děje. Když kvůli ničemu jinému, tak kvůli tomu, že řidič vidí do tří zrcátek.

Neslyšící se asi může naučit řídit, proč ne? Ale já ten sluchový vjem považuji za tak důležitý, že bych se opravdu rozmýšlel někoho s tímto postižením oustit za volant. Ale odborníci to zajisté vyhodnotí lépe než já laik.

0 0
možnosti
M

Mirais

6. 1. 2012 10:10
Podle nejnovějšího výplodu min.Drábka

dostanou dokonce zdravotně postižení trpící hluchotou příspěvek na MOBILITU !  No, když má pan ministr peněz dost, prosím, ale zároveň s tím dochází ke snížení příspěvku pro ty nejhůře postižené, co mají označení ZTP/P asi o tři tisíce korun ročně - chápete to někdo ? Nezbláznil se ten člověk ? Nač musí stát podporovat hluché částkou 400 Kč na měsíc ? Absurdistan. Rv

0 0
možnosti
RP

taninap

6. 1. 2012 10:21
Re: Podle nejnovějšího výplodu min.Drábka

Dík za příspěvek, ale k tomu bych se raději ani nevyjadřovala. Ony tam jsou sice zpřísňující podmínky na přiklepnutí příspěvku (dojíždění do práce, případně školy), ale máte bohužel pravdu v tom, že je to hodně nedomyšlené.(Mírně řečeno.:-/) Spíše by mě zajímalo, jaký to má vztah k dlohodobému plánu ministerstva v této oblasti. zatím to na mě působí následovně: Přidáme, ubereme, neušetříme, tím pádem za 2 roky všechno sebereme a doplatí na to ti nepotřebnější. Hmm,uvidíme, až se uklidní rozčeřená hladina našich politických vod.

Mějte se!

0 0
možnosti
JH

George.Camomile.blog.idnes.cz

6. 1. 2012 8:51
Já bych hluchého řidiče nepustil za volant ani náhodou

A rozmýšlel bych se, jestli povolit řízení někomu, kdo vůbec nemá čich.

0 0
možnosti
RP

taninap

6. 1. 2012 9:49
Re: Já bych hluchého řidiče nepustil za volant ani náhodou

:-)šak už se dělají čichové zkoušky hned při podávání přihlášky! Možná Vás bude čekat, pokud jste řidič, přezkoušení v této oblasti, bacha! 

mějte se!

0 0
možnosti
DM

Aretta

5. 1. 2012 21:14
No jo, co všechno si najednou člověk neuvědomí...

Jednou v létě jsem takhle uhnula autem sanitce jen o fous... Prostě oblíbenou písničku jsem si pustila na plný pecky.

A včera mě jako chodce málem jedna (pouze blikající) smetla z tramvajových kolejí, po kterých se noční PRÁZDNOU Prahou zcela zbytečně řítila - silnice byla prázdná.

0 0
možnosti
RP

taninap

6. 1. 2012 9:46
Re: No jo, co všechno si najednou člověk neuvědomí...

jj, podobné zážitky! Život je někdy nebezpečný.. ;-) Díky za příspěvek!V

0 0
možnosti

Dr No

5. 1. 2012 20:48
Mám z mládí jednu zkušenost.

Soused byl od narození hluchý, čili jak se říká, byl hluchoněmý. Jednou se mi nabídl, že mne sveze autem do Brna, kde jsem tehdy studoval - cca 100 Km. Měl sebou ještě kamaráda, taky hluchoněmého. Bylo to v zimě, už byla tma a k tomu ještě slušná sněhová vánice, takže přes clonu sněhových vloček, ozářenou reflektory, bylo vidět sotva na pár metrů. Ovšem ti dva hluchoněmí kluci si celou cestu povídali, což v jejich případě znamenalo, že měli hodně zaměstnané ruce a museli se na sebe pořád dívat. A k tomu ještě rozsvícené světlo, aby na sebe v té tmě viděli. A nejel nijak pomalu. Tolik strachu jsem asi v životě ještě nezažil ...

0 0
možnosti
RP

taninap

6. 1. 2012 9:43
Re: Mám z mládí jednu zkušenost.

;-D;-Dnemůžu si pomoct...;-Dtolik strachu....pobavil jste mě po ránu, díky!;-D ufff

Ale ted bez legrace: máte bohužel zkušenost přesně s tím typem řidičů, s kterým bych já do auta nesedla! Naštěstí je mezi námi takových týpků pomálu, buďte rád, že žijete! oni si tam fakt ještě rozsvítili? ;-D

Dík za zážitek, ale v jednom si Vás dovolím opravit: termín "hluchoněmý," se už dlouho nepoužívá. Neslyšící nejsou v žádném případě němí! Používá se termínu "sluchově postižení," případně "osoba se sluchovým postižením."r

0 0
možnosti
PM

pm61

5. 1. 2012 19:38
Máte pravdu

Doktoři dělali dost obstrukce, než mi dovolili dělat řidičák. V r. '95, to už mi bylo 34 let, se to nakonec podařilo a s praktickou hluchotou jezdím bez nehod dodnes. Nechci zakřiknout. Pokud jedu po Praze, opravdu jsem pozornější, abych včas zaregistroval blížící se blikající majáček. Nechci se nijak pašákovat, ale zjistil jsem dávno, že postřeh a reakce mám většinou lepší než  řidiči kolem mne. Je to asi tím, že se opradu naučil více vidět.

0 0
možnosti
RP

taninap

5. 1. 2012 19:42
Re: Máte pravdu

To nebude ASI tím, to bude URČITĚ tím!;-)

Děkuji za příspěvek a spoustu dalších kilometrů bez nehod!

0 0
možnosti
LP

Lada15

5. 1. 2012 19:35
Taky mám problém se sirénou

Slyším dobře, prý i to, co nemám, říká manželka. Ale když řídím a uslyším sirénu, taky si mohu krk ukroutit a nic. Pak se odněkud vyřítí sanitka a stejně mě překvapí. Ale už se mi i stalo to, že jsem maják dřív viděl, než slyšel. Neslyšící by měli používat označení na autě, aby nedocházelo k problémům s jinými řidiči, ale jinak na tom nevidím nic špatného. Pravdou je i to, co už tu někdo píše, že by v autě neměla hrát hlasitá hudba. A pozor na chodce se sluchátky v uších. Zaráží mě, když potkám takového mladíka a slyším z jeho sluchátek, co mu tam hraje. A to nám kdysi říkali, že budeme hluchá generace, když jsme v sedmdesátých letech začali chodit na diskotéky. ;-D

0 0
možnosti
RP

taninap

5. 1. 2012 20:01
Re: Taky mám problém se sirénou

Neslyšící skutečně používají označení za sklem: přeškrtnuté ucho. Přiznám se, že daleko víc je však těch, kteří označení nepoužívají, není to ze zákona povinné, nechtějí na sebe zbytečně upozorňovat a co je nejdůležitější: malého obrázku si všimnete většinou až tehdy, když už máte čumák auta přilepený na zadku označeného auta. :-)

Možná nám někdo přidělí majáčky, abychom byli víc vidět...;-D

Dík za příspěvek.

PS: mimochodem, já si na disko paradoxně šetřila sluch- vypínala jsem sluchadlo a trsala pouze na vibrace. Moc mi to ale nepomohlo, ohluchla jsem tak jako tak. :-) mějte se.

0 0
možnosti

rezjir rezjir

5. 1. 2012 19:05
Co se té sanitky týče

tak slyšet sirenu je na nic, protože nelze určit, odkud ten zvuk jde.

0 0
možnosti
RP

taninap

5. 1. 2012 19:11
Re: Co se té sanitky týče

Fakt? 8-o to jsem netušila, že i slyšící s tím mají problém! Dík, hned se mi dýchá líp. Rozhlížet tam a zpátky a kolem dokola se budu stejně. ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1851x
Normálně obyčejná? Nebo snad neobyčejně nenormální? Já bych to nerozebírala...:-)