Bonmoty pana Zemana, že by vtip?

Nechci nikoho ovlivňovat…, ale vlastně chci. Bojím se, že ve volbách zvítězí „lidé z venkova a malých měst, někteří umělci (paní Bohdalová, pan Dejdar….), všichni Klausovi, pan Sobotka a spol., obyvatelé Ústí nad Labem a kraje Vysočina…….“ nad studenty a lidmi z velkých měst, tj. pan Zeman by mohl vyhrát tyto volby!!!!!! Je to moje noční můra.

Protože prezident v této zemi je podle mě spíše reprezentantem státu a jeho působení je především na mezinárodním poli, domnívám se, že by tato osoba měla splňovat určité kvality v chování a vystupování. Ať dělám, co dělám, u pana Zemana tyto kvality nenacházím. A nebo jsou hodně skryté.

Svým vystupováním asi pobaví chlapy v hospodě, ale to je tak všechno, jiný účel jeho bonmotů nenacházím. Já myslím, že jeho heslo zní „slibem nezarmoutíš“ a tak dnes slíbí všechno. Ale že bych mu věřila, tak to určitě ne. Znáte z minulosti nějaký jeho slib, který dodržel? Já ne!

V novinách se hodně psalo o jeho politické minulosti. A tak jsem chtěla připomenout, že mimo tuto politickou minulost má i minulost bonmotovou.

Malá ukázka (Reflex, 5. 8. 2011):

 

  • „Politika je především bojem proti blbosti, a to včetně blbosti vlastní.“
  • „Za celý svůj život jsem se nesetkal s blbějším a závistivějším stvořením, než je český novinář.“
  • „… hovoří-li Gross o cti, je to podle mého mínění totéž, jako když prostitutka mluví o panenské bláně; obojí existuje, ale u jiných.“ (O bývalém premiérovi Stanislavu Grossovi)
  • „Někteří puritánští členové ČSSD kritizovali Buzkovou pro její údajnou sexuální promiskuitu. Nejsem puritán a jen jsem s pobavením poslouchal příběhy několika kolegů, jak překonali vzdálenost mezi kunderovskou registráží, kontaktáží a konzumáží během jediného dne. Shodně s Markem Twainem bych jen dodal, že hodnota této trofeje byla poněkud devalvována četností jejich údajných výskytů.“ (O bývalé ministryni školství Petře Buzkové)
  • „Můj navrhovaný nástupce Vladimír Špidla rezolutně prohlásil, že Buzková v jeho vládě nebude, protože je to kurva. Namítl jsem, že rozhodujícím důvodem jejího negativního hodnocení by měla být její příšerná lenivost.“
  • „Můj vztah k zelenině je veskrze pozitivní. Žádám ovšem, aby mezi mne a ji byl vsunut transformační mezičlánek, který se jmenuje prase.“
  • „Mimochodem, říká se mu skútr a já jsem se pořád ptal, co to znamená. A není to karosovaný motocykl, je to zkratka, kterou ostře odsuzuji a kterou ho oblažují jeho kolegové ze Senátu a která zní zkurvený trpaslík. Ale já v žádném případě nechci kritizovat pana Žantovského za jeho fyzický vzrůst, i když v jeho případě zhruba odpovídá jeho intelektuální potenci.“ (O někdejším šéfovi politické strany ODA a dnešním velvyslanci v Londýně Michaelu Žantovském)
  • „Učenej z nebe nespad, ale tady jako by blbce shazovali.“
  • „Slovenská piva jsou dobrá leda tak na proplachování zubních protéz.“
  • „Nechal bych zmlátil všechny fotbalové fanoušky bez ohledu na jejich původ.“

 

Nevím, ale asi nejsme s panem Zemanem na stejné vlně. Spíše se tak nějak stydím a je mi trapně. Možná po nějakém tom deci vína by mi to přišlo zajímavější, ale člověk nemůže pořád jen pít a pít....

Autor: Romana Horňáková | úterý 22.1.2013 9:30 | karma článku: 22,67 | přečteno: 1192x