Cítím se zcela vyloučený ze společnosti

Jak tak pořád jenom chodím z práce do práce, ani jsem si nevšiml, kolik je kolem kategorií potřebných lidí. Jenom já nikam nepatřím .... To mě mrzí ...

Teprve dnes jsem si nad článkem o utrpení matek samoživitelek uvědomil, jakým jsem podivínem na okraji společnosti. Já totiž nepatřím k žádné postižené skupině, ani nerozumím těm ostatním, že se nechávají tak trápit, ani mě nenapadlo, že bych měl o něco prosit stát. Natož ten český.

Sousloví "matky samoživitelky" ani příliš nerozumím. Buď je ta matka vdovou, a pak bere vdovský a sirotčí důchod, nebo je otec (otcové) jejích dětí živý, jenom se o ně nestará. Myslel jsem, že státní zástupci, soudci i policisté berou dost peněz na to, aby dokázali dotlačit k platebnímu rozkazu takové nezodpovědné otce. Jakmile bude vydán platební rozkaz, je při bezohledném a tyranském chování našich exekutorů úplnou hračkou ty peníze s mnohonásobným úrokem z těch fotrů vytlouct. Vždyť řešíme přehnané exekuce neustále. Jistě jsou tito otcové také mezi postiženými!

Nepatřím ani k žádné pronásledované rase nebo národnosti. Jsem bílý Evropan. Jsem sice sudetským Němcem, ale já hlupák jsem se naučil česky tak dobře, že to na mě nikdo nepozná. Nemůžu tak žádat o odškodnění podle Evropské charty na ochranu menšinových jazyků. 

Za to když přijedu někam mimo Evropu, jsem terčem požadavků o peníze všech ostatních nebílých Neevropanů.

Nejsem ani zemědělcem, abych dostal dotace na půdu. Totiž něco málo půdy jsem zdědil, ale já hlupák jsem tam zachoval pradědečkovy tůně a bystřiny, ani jsem tam nenechal zasít řepku, takže už tam není co zlepšovat. Půda vodu v krajině zadržuje.

Těch pár modřínů a smrků jsem také ošetřil tak dobře, že tam nemám kůrovce. Ani tady nemám na žádné dotace nárok.

Jsem zdravý, takže nemůžu ani pořádat sbírky na nějaké svoje drahé zdravotní pomůcky nebo procedury.

Nejsem ani  rodič na rodičovské dovolené, abych bral peníze za péči o vlastní děti, ani nejsem nezaměstnaný, abych bral dávky.

Nejsem ani přetíženým učitelem (totiž nějaký maličký učitelský úvazek mám, ale nenapadlo mě chtít peníze za dobu, kdy jsem téměř neučil), ani sedřeným hasičem, ani přepracovaným policistou, ani dělníkem ohroženým propouštěním, prostě ničím. 

Během corona krize sice krachovali naši klienti, ale my sami jsme práci nepřerušili, takže ani odtud nemůžu nic čekat.

Nejsem ani horníkem ohroženým corona virem a krachem OKD, ani žádnou jinou postiženou skupinou a já hlupák jsem si v dobách výdělku odkládal peníze stranou, čekav, že mohou přijít horší doby. Dělával tak to už můj děd, praděd a prapraděd, ačkoli měli sotva čtyři třídy obecné a v celé vesnici měl nějaké vzdělání jenom farář. Kdybych já si užíval, utrácel, ztloustl, bral drogy, měl depresi z vymírání letňanského sysla, pil alkohol nebo se jinak přiblížil k těm ostatním (kterých zdá už je skoro 90%), nemusel bych se cítit tak osamělým.

Jedinou mojí nadějí je, že časem snad upadnu do problémů (například stáří) a budu mít zadarmo alespoň tu dopravu.

 

 

 

Autor: Richard Neugebauer | pondělí 15.6.2020 16:19 | karma článku: 34,15 | přečteno: 1065x