Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nechutná propaganda České Televize

Poslední dobou se kritici České Televize množí. Objevují se zprávy o její nevyváženosti i návrhy zákona, podle kterého by nespokojení diváci nemuseli platit televizní poplatky. Televize se brání, avšak zároveň dává svým kritikům sama klacky do rukou. Naposledy naprosto jednostrannou a propagandistickou reportáží, která byla zaměřena proti těžbě a zpracování hnědého uhlí. Tato reportáž byla navíc odvysílána na programu ČT Déčko v pořadu Zprávičky, a tedy určena dětem. A to je nechutné.

Ve středu 11. března se v uvedeném pořadu objevila reportáž (odkaz na reportáž zde) o tom, že případné prolomení limitů těžby hnědého uhlí by znamenalo zbourání části obce Horní Jiřetín, což by ohrozilo i tamější děti. V reportáži zazněly názory několika školáků, kteří shodně mluvili o tom, že těžbu nechtějí. Zazněly i názory dlouhodobého odpůrce těžby uhlí, starosty obce Vladimíra Buřta. Vše bylo podpořeno záběry na nové stavby v obci včetně dětského hřiště.

Zároveň však v reportáži nezazněl žádný názor druhé strany. Prostor nedostali zástupci těžebních společností ani jejich zaměstnanci, odborníci, ani ti obyvatelé Horního Jiřetína, kteří jsou ochotni využít případných kompenzací a odstěhovat se do jiné lokality. Z reportáže jsme se tak vůbec nedozvěděli, že je hnědé uhlí jednou z našich klíčových surovin, že jde, a ještě řadu let půjde, o nezastupitelnou součást našeho energetického mixu. Nepadlo ani slovo o tom, že díky hnědému uhlí se daří udržovat přijatelné ceny elektřiny a tepla pro statisíce domácností i firem a že díky uhlí jsme energeticky bezpeční a ne až tak závislí na rozmarech Ruska. Srdceryvné názory dětí nebyly nijak vyváženy názory tisíců lidí, kteří v případě utlumení těžby uhlí přijdou o práci. Jejich děti snad nejsou pro Českou Televizi zajímaví?

Již několik vlád se nedokáže shodnout, zda limity posunout či nikoliv. Není divu. Prolomení limitů těžby hnědého uhlí je složitý problém, který má své odpůrce i zastánce. Bohužel Česká Televize si tuto složitou otázku naprosto zjednodušila a odvysílala reportáž, která odpovídá spíše výtvoru Ministerstva propagandy Josefa Goebbelse, než televizi veřejné služby v 21. století. A nejsmutnější na tom je, že tuto nechutnost naservírovala před spaním dětem, tedy té části populace, která nabízený obsah přijímá zatím naprosto nekriticky, nemá dostatečné informační zázemí, nevyhledává a neověřuje informace v jiných zdrojích, zkrátka jim věří. Reportáž si zasluhuje jediné. Podnět na Radu České Televize pro naprosté porušení všech zásad objektivního a vyváženého zpravodajství.

Autor: Richardjahoda | pátek 13.3.2015 7:21 | karma článku: 34,14 | přečteno: 2051x
  • Další články autora

Richardjahoda

OZE nás nezachrání

Po dlouhé době jsme se ze země vyvážející elektrický proud stali jejími dovozci. Temelín byl kompletně celý odstaven a Chvaletice také.

15.9.2015 v 9:15 | Karma: 13,18 | Přečteno: 354x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Richardjahoda

Polemika: Uhlí versus utopie

Redaktor MF DNES Martin Biben publikoval v tomto listu sloupek s titulkem „Bez uhlí by severním Čechám hůř nebylo“. Klade si v něm otázku, zda regionu uhlí pomohlo, a hned si odpovídá, že ne.

21.7.2015 v 10:24 | Karma: 11,50 | Přečteno: 399x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Richardjahoda

Když chce Láska, pomocí lži a nenávisti, zvítězit nad pravdou

Heslo Václava Havla znělo, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Jiný Václav, aktivista a toho času senátor Láska jej nyní přetáčí k obrazu svému. Hnán nenávistí se snaží pomoci lži porazit pravdu o kauze Nagygate. Ta je totiž, ať se nám to líbí nebo ne, taková, že výsledkem monstrózní akce státního zástupce Ištvana byl pád vlády, přechodná vláda přátel Miloše Zemana, snadný nástup Babiše k moci, omluva s finančním odškodněním pro bývalé poslance ODS a vyšetřování kabelek Jany Nagyové dnes už Nečasové.

21.4.2015 v 9:40 | Karma: 20,77 | Přečteno: 787x | Diskuse| Politika

Richardjahoda

Růžička a mantinely korupce

Již několik dní hýbe českou veřejností kauza údajného úplatku pro trenéra hokejové reprezentace Vladimíra Růžičku. Ten měl dostat od otce jednoho z mladých hokejistů půl milionu korun a za to mladíkovi zajistit jakousi nadstandardní péči. Kauza je zamotaná, mění se verze toho, co se stalo a nestalo. To vše si můžete přečíst všude možně, proto se zaměřím na něco jiného. Jak široké jsou mantinely korupce a bude na ně naražen Vladimír Růžička?

15.4.2015 v 12:25 | Karma: 15,15 | Přečteno: 907x | Diskuse| Sport

Richardjahoda

Jak Babiš loví nové kamarády

Spasitelská aura Andreje Babiše pod tíhou průšvihů s Krnáčovou, Prachařem, Válkovou a dalšími vyprchává. Stále víc se mluví o střetu zájmů, biopalivech, volební preference padají. Navíc se vytvořila zatím nevelká, ale zaťatá protibabišovská mediální fronta. Proto český oligarcha zatroubil do protiútoku a verbuje do svého vojska nové kamarády. Nabídnout může peníze, vliv, zajímavé posty i vstřícná rozhodnutí. V sítích již uvízl například zpěvák Richard Krajčo, herečka Eliška Balzerová, novinář Jan Macháček a nově také miliardář Petr Paukner, který pro Babiše údajně zcela nezištně vypracoval analýzu uhlí. Pomůžou ministru financí zpátky do pozice miláčka voličů? A jak nebezpečné to může být?

8.4.2015 v 10:33 | Karma: 27,57 | Přečteno: 939x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1272x
Čtyřicátník, pokoušející se žít kousek za Prahou v relativním souladu s přírodou. Nejsem žádný šílený greenpísák, ale snažím se být vnímavý k ekologickým problémům. Životním pohledem jsem optimista. Mám rád dobré jídlo a pití.

Seznam rubrik