Věci Veřejné - Nova na politické scéně

VOX POPULI - Politická strana Věci Veřejné přesáhla v předvolebním průzkumu desetiprocentní hranici. Ne že by mě tato skutečnost nějak výrazně znepokojovala, ale úplně v pořádku ji neshledávám.

V úvodu mého krátkého politického zamyšlení musím opět zmínit, že se politikou hlouběji nezabývám, ani to nemám v plánu. V tomto (mém třetím) politickém článku najdete můj názor, můj pohled na věc, tak jak ji v současném předvolebním boji vnímám.

Radek John je bez debat výborný spisovatel a možná ještě lepší scénárista, jeho díla mě o tom přesvědčují. Působení na populistické televizi Nova mě už tak výtečné nepřijde. Celá publicistika této televizní stanice je a byla podle mého naprosto neobjektivní a povrchní, za účelem přiblížit se co nejjednodušeji široké veřejnosti. Ano, je to pouze a jenom můj problém a já svou televizi můžu kdykoliv přepnout jinam. Naopak chápu, že pro soukromou televizní stanici je tento populistický přístup správný a hlavně výdělečný.

Bohužel tento přístup nyní nacházím opět u Radka Johna a tím u politické strany Věci Veřejné. V debatách, které jsem měl možnost zaslechnout, používá pan John silná a (opět to slovo musím použít) populistická slova a tvrzení. V jeho řeči shledávám skvělou novinařinu a výřečnost úspěšného zkušeného scénáristy, kterou "Nováci" hltají plnými doušky. Patří ovšem tyto vlastnosti na politickou scénu? Podle mého nikoliv, ačkoliv se tam, v jistém množství, již nachází.

Mnoho mých přátel s touto stranou sympatizuje a já jim posílám jeden vzkaz: "Pokud se vám podaří politickou stranu Věci Veřejné poslat ve volbách do poslanecké sněmovny, neměli byste jí přidělit více, než potřebné množství hlasů, tedy 5 %."

Nova nevládne zapnutému televizoru v mém pokoji a já nechci ani to, aby vládla státu, ve kterém žiji.

A poslední věc: Co máte proti dinosaurům?

 

Autor: Richard Horák | pátek 21.5.2010 9:11 | karma článku: 15,65 | přečteno: 867x