Tři dny (meteorologický minifotoblog se třemi aneb-názvy)

aneb první - Včera, dnes a zítra. Aneb druhé - Ze života tří kvítek. Aneb poslední - My čekali jaro ...

Poznámka na počáteční okraj: Na všech třech fotografiích, která jsou pořízena v rozmezí čtyř dnů, lze vidět tři (stále a ta samá) kvítka, ovšem ze tří různých úhlů a vzdáleností.

Neděle navečer

Úterý navečer

Středa navečer

Poznámka na závěrečný okraj: Najde-li se mezi mými milými čtenáři jeden, nebo několik milých rostlinářů, botaniků, floristů či zahradníků, ať už profesionálů či laiků, kteří mi prozradí jméno, tedy celý název této rostliny, troufale žádám - včetně latinského pojmenování, budu neskonale šťastný.

Rád bych tu rostlinu oslovoval jménem. Totiž - rozumějte, je mi nadmíru sympatická: její vůle, její krása, její chtění, její odhodlanost a pevné rozhodnutí, její síla, její nebojácnost a neohroženost, její jiskra, její temperament a vnitřní velikost, její energie, její nádhernost, její výraz, její odvaha, její moc! Ano, mají spolu mnoho společného ...

Hezké jaro.

Děkuji všem milým diskutérům, ať už to jsou či nejsou rostlináři, botanici, floristi či zahradníci. Byl jsem jejich tipy nasměrován a nyní vím, jak se svou květinou navázat hovor, jak ji oslovit, jmenovat:

Šafrán jarní (Krokus jarní) - Crocus vernus

Autor: Richard Horák | středa 20.3.2013 20:11 | karma článku: 17,12 | přečteno: 583x