Srdce aneb Havel navždy (dokumentační fotoblog)

Několik dokumentárních fotografií ze sváteční Smetanovy Litomyšle, kde je v rámci hudebního svátku vystaveno voskové "Srdce pro Havla", včetně série fotografií s názvem "Havel navždy".

Chtěl jsem to srdce vidět. Na vlastní oči. A taky, a to hlavně, jsem si na to srdce chtěl sáhnout. Na vlastní kůži. Asi jako většina lidí ...

Svými fotografiemi vám ten dotyk (na vlastní kůži) zprostředkovat nedokážu. Ačkoliv, s trochou fantazie. A s pohledem na detail.

Začněme tam, kde já svou návštěvu končil - na půdě ...

Autorem fotografií na těchto fotografiích je dvorní fotograf Václava Havla - Oldřich Škácha.
Výstava s názvem "Havel navždy", včetně Srdce pro Havla, je v areálu bývalého zámeckého pivovaru v Litomyšli k vidění do 8. července.

Ten růžek jsem neušmiknul schválně.

Přímé sluneční teplo by mohlo voskové srdce poškodit, proto je v rámci možností před tímto žárem chráněno nataženou bílou plachtou. Toť bílý růžek, který jsem si dovolil vyplnit originálem ...

Ta paní vešla dovnitř. Políbila své prsty, aby v zápětí, jemným pohlazením stěny srdce, svůj polibek věnovala ...

Závěrem musím doplnit několik informací:

Více než dvoutunové srdce ze svíček, které lidi zapálili po smrti Václava Havla na různých místech Prahy, vytvořili Lukáš Galovský a Roman Švejda.

Srdce bylo nejprve umístěno v Praze u Národního divadla. V dubnu bylo rozebráno a podrobeno teplotním testům. Nyní stojí v Litomyšli. Po skončení svátku vážné hudby bude pokračovat ve své pouti po republice.

Mezi navrhovanými místy, kde by po skončení své pouti mohlo zakotvit napořád, je k mé radosti nedaleký Brandýs nad Orlicí.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Richard Horák | sobota 23.6.2012 20:11 | karma článku: 25,92 | přečteno: 3420x