Součet lidstva

AKTUÁLNÍ FOTOBLOG - Oblíbená témata přicházejí a odcházejí. Velmi ostřílené téma ohledně psích exkrementů vystřídalo nyní vděčné sčítání lidu. Tak já se přidám.

Hrdinové hlásají, že se sečíst nenechaj. Jiní, že v tu dobu budou za devatero horami a devatero řekami. Další vymýšlejí jak by se sčítací formulář dal obelhat, nebo jak si z něj dokonce vystřelit. Někteří proti sčítání aktivně bojují.

A mně je to jedno. Nebo jinak - sečíst se nechám. Ve formuláři přiznám, že jsem vlastníkem jednoho páru ne příliš motorných rukou, rychlých nohou, skvěle fungujících očí, stereofonních uší, že vlastním jeden nos připomínající občas jahodu a pod ním jednu pěkně rozežranou hubu, která má na svědomí, že moje hmotnost klesla pod metrák jen kvůli epidemii střevní chřipky, které jsem se v posledních dnech nedobrovolně zůčastnil. Přiznám, že mi vlasy ještě rostou, že mi dokonce některé na hlavě drží, ale že už se na mě v zrcadle sem tam zablýskne nejeden šedivej  - no zkrátka, že jsem se narodil toho roku, kterého jsem se narodil.

Nevím na co se mě ještě budou ptát, ale klidně jim řeknu, kde jsem přišel na svět, kde přišla na svět moje maminka i můj tatínek, i když tady nastane otázka, zda myslej toho, kterej za moji existenci může čistě biologicky, nebo toho, kterej mě vytesal ... pro jistotu uvedu oba. Klidně jim taky řeknu, jak vysoká je má měsíční výplata, ale do poznámky vepíšu, že před ní obyčejně nemívám ani floka.

Prý se mě budou ptát na víru, tomu už říkám otázka! Budu se nad tím muset zamyslet. Pamatuji si totiž, že jsem se pro jednou jako dítě ve výtahu modlil - jel jsem zrovna do třináctého patra, ve kterém jsme bydleli, v ruce jsem držel pololetní vysvědčení, které zdobila moje první čtyřka z přírodopisu. Asi jsem tehdá zvolil špatnou modlitbu, protože to nepomohlo, pěkně jsem to schytal. No uvidím ...

Zkrátka mi sčítání nevadí. Říkám si totiž, že je pořád lepší, když mě chtějí sčítat, než aby mě chtěli například ...

 

... ODEČÍTAT:

 

... NEBO DĚLIT:

 

... A NEBO DOKONCE NÁSOBIT:

 

(Autorem mé profilové fotografie, která je použita v tomto článku, je: Jiří Horák)

Autor: Richard Horák | pondělí 28.2.2011 20:11 | karma článku: 29,06 | přečteno: 4554x