Pondělí nebo čtvrtek

POLITICKÝ NUCENÝ ÚSEK - Vláda tvrdí, že musí své občany před nátlakovými skupinami (před stávkou) chránit, proto bylo odborářům pomocí soudu pondělí zatrhnuto. Byl to rozumný krok?

Čistě ze svého hlediska (pracuji v dopravní firmě), se zapojením selského rozumu, můžu říct, že to byl krok doslova hloupý.

Kdyby byla stávka dnes, tedy v pondělí:

1. Většina podniků spouští svou výrobu (po víkendu) pozvolna, produkce je tedy nejnižší za celý týden, logicky vyjíždí v tento den ze závodů nejméně vozidel.

2. Německo a Rakousko má svátek (Svatodušní pondělí). V těchto zemích produkce stojí a hlavně je na jejich silnicích zakázána kamionová doprava. Z tohoto důvodu k nám nebudou žádná vozidla přijíždět a co je důležitější, do těchto zemí nebudou z našeho území žádná vozidla vyrážet.

3. Část obyvatel Prahy (eventuelně Brna, Ostravy a ostatních měst) si zkrátka mohlo prodloužit víkend a do města se vrátit o den déle.

4. Školy mohly navrhnout (některé to už udělaly) ředitelské volno, studenti by zůstali doma. Též by si prodloužili víkend.

5. Obyvatelé Prahy (eventuelně Brna, Ostravy a ostatních měst) už měli naplánovanou jinou alternativu dopravy do zaměstnání, do školy.

Stávka ve čtvrtek ...

... tne do živého.

Soud jde vládě na ruku. A ta si jede svou cestu, hraje svou hru. Věty typu "Musíme své občany chránit." mají funkci pouhého štítu.

Tak stůjme rovně, ať můžou pokračovat v palbě ...

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Richard Horák | pondělí 13.6.2011 8:11 | karma článku: 21,64 | přečteno: 1107x