Platidlovník zahradní (Argentumus hortusus)

EKONOMICKÝ FOTOBLOG nejen o stravenkách - Dopad celosvětové ekonomické krize na můj osobní rozpočet mě dovedl ke geniálnímu nápadu, který se nečekaně zdařil. (POZOR: Podrobný postup k tomuto úspěchu nebude v článku vyzrazen.)

Dovolte mi úvodem ještě jednou připomenout, že postup, kterým jsem dosáhl tohoto úspěchu, nebude v článku vyzrazen. Důvod je jednoduchý - Evropě vládne tvrdý kapytalyzmuz, a v takovém musí být člověk opatrný. Každý pěkně na svém písečku ... pochopte.

A teď od začátku. Můj stát, aby snížil svůj rozpočtový schodek, začal škrtat. Začal škrtat v mém příjmu, v mých benefitech. Dokud jsem i já mohl škrtat ve svých nákladech, bylo vše matematicky v pořádku. Jenže já jsem doškrtal. Už nemám co škrtat. Kdežto můj stát, ten škrtá dál. A podle toho jak se ti (moji) nahoře tváří, škrtat se jen tak nepřestane. Když jsem se již po několikáté přistihl u toho, jak řeším svůj osobní měsíční rozpočtový schodek, stejně jako to každý rok dělá můj stát se státním rozpočtovým schodkem, řekl jsem: "Dost!" Je potřeba hledat řešení, nápad ... a ten přišel.

Dlouhé noci jsem nejprve proseděl na internetu, kde jsem hledal všechny potřebné informace ke svému plánu. Zabrousil jsem do mnoha témat: zahradnictví, zemědělství, kutilství, meteorologie, klimatologie, hnojařský průmysl (ten především), ale okrajově i ekonomika, finančnictví, chemie, atd. Poté jsem si od sousedky z kůlny půjčil nářadí a pustil se do experimentu.

Postup vynechávám - přejděme k výsledku: Platidlovník zahradní (Argentumus hortusus), listnatá dřevina z čeledi peněžitých.

říše: rostliny (Plantae), podříše: rostlinné oběživo (Tracheobionta), oddělení: kryté zlatem (Magnoliophyta), třída: vyšší několikahodnotovitá (Rosopsida), řád: bankovkovité/mincovité (Fagales)

Nejprve vykoukne na svět malé stříbrné poupátko. Poté se rozevře zelený lísteček (100,-). Nechám ho pár dní dozrát do oranžova (200,-). A nebo lze sklidit až po týdnu ve stříbrnošedivém hávu (1000,-). Ty na zem spadené lístky na podzim jsou již značně namodralé (5000,-).

 

 

Moc mě mrzí, že je následující velmi vzácný druh, díky dnešní schválené daňové reformě, odsouzen k zániku. Zkrátka - na podzim sklidím a na jaře už nezaseju:

Stravenkovník polní (cibarius campusus)

 

A co má celý tento můj fotoblog znamenat? Nevím. Možná sním. Možná někomu odpovídám. Možná si hraji. Možná se směji - sobě, těm nahoře, dole, možná i vám. A možná je to celé pravda!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Richard Horák | středa 24.8.2011 20:11 | karma článku: 13,92 | přečteno: 1282x