Maturitní čekárna

Jaké to je, čekat tři týdny na oznámení výsledků státní maturitní zkoušky? Hlavně zůstat nad věcí. Čtěte ...

1. část - špionážní

Ihned po zdolání všech částí maturitních zkoušek nastala fáze vyhledávání. Pídění se po správných výsledcích, dokud jsem ty svoje ještě držel v hlavě. Kde jinde hledat, než na internetu. Chvílemi jsem se cítil doslova jako agent tajné služby, který je připraven vygůglovat ta nejpřísněji utajovaná data. Dříve či později vyhledávač povolil a vyzradil. Dobrý pocit z malého vítězství na Cermatem se dostavil.

2. část - kontrolní

Zadání bylo, výsledky taktéž. Nejprve jsem se dopočítal minimálního potřebného počtu bodů u každého z testů, poté jsem přešel k bodování svých odpovědí, tak jak mi zůstaly v paměti. Tato kontrolní část mě částečně uklidnila, ale jak se praví - neříkej hop, dokud nepřeskočíš. Skóre dobré, jistota stále nikde. Mimo to, dopátrat se ohodnocení slohové práce je nemožné. Nezbývá než čekat, tři dlouhé týdny, do 20.června ...

3. část - "oslavná"

V minulých letech to měli maturanti jasně dané, ráno složili zkoušku, odpoledne si vyslechli výsledek, večer to řádně zapili a od příštího dne začal nový život, nová etapa. Letos to máme daleko složitější - zkoušky za námi, výsledky v nedohlednu. Nezbývá tedy, než přehodit pořadí a začít slavit.

Slavím už dva týdny. Játra drží, hlava taky, ale peněženka se začala zdráhat. Můj finanční (pokrizový) rozpočet je tímto čekáním zcela nabourán. A to jsme ještě neskončili! V jedné silné chvilce jsem začal přemýšlel nad tím, že požádám Cermat o odškodnění. Však si všechny účtenky schovávám - na každé mám přesný počet zkonzumovaného občerstvení, razítko podniku, datum, podpisy veškerého obsluhujícího personálu včetně výčepáka. Včerejší hrábě mi dokonce podepsal i sládek místního pivovaru, který v naší putice prováděl kontrolu kvality.

No nic, nechám si to ještě projít hlavou. Však není všem dnům konec. Do vyhlášení výsledků zbývá pět dnů, tedy pět oslav, pět dalších účtenek. Hlavně vydržet!

Autor: Richard Horák | středa 15.6.2011 20:11 | karma článku: 14,80 | přečteno: 1490x