Foto: Undergroundový festival mýma očima

Několik fotografiií z letošního ročníku nejstaršího rockového počinu tohoto druhu u nás TRUTNOV OPEN AIR MUSIC FESTIVALU.

I letos mě čekalo na Trutnovském festivalu nejedno překvapení. Mezi ty největší patřili dva tuzemští písničkáři - ačkoliv již legendy, můj zřetel je stále míjel: Luboš Pospíšil se svou kapelou 5P a koncertem složeným jen ze samých (i mně skoro známých) "hitů" a doposud i písněmi pro mě nepoznanými, optimistická, undergroundová legenda Dáša Vokatá.

Nenechal jsem si ujít ani koncerty svých oblíbených punkových kapel - N.V.Ú. a Volant. Radomil Uhlíř, s jeho předčítáním předválečných vtipů a vyprávěním o legendární dvojci Tu a Li, se skvěle doplňoval s kolegou moderátorem Laďou Čumbou. Na své jsem si přišel i u koncertů legendárních kapel, jako je Garáž s Tonym Ducháčkem, Echt!, Ty syčáci s Petrem Vášou, Vlasta Třešňák, Vítkovo kvarteto, Kurtyzány z 25.avenue, Oldřich Janota, Poletíme?, Buty, Brutus nebo Psí vojáci a samozřejmě mnoho dalších. Mou zvědavost vzbudil i koncert folkových manželů Ulrychových a kapely Javory. Své místo na festivalu měl opět skvělý DJ Scratchy.

Postřehy a fotografie z hlavních pódií tohoto festivalu, postřehy a fotografie těch hlavních hvězd vám bohužel nenabídnu, neboť svůj "mráz na zádech" nacházím spíše na těch okrajových scénách.

 

 

Autor: Richard Horák | úterý 31.8.2010 20:11 | karma článku: 8,97 | přečteno: 838x