Finále: Česko - Německo

Blíží se závěrečná siréna třetí třetiny semifinálového zápasu mezi Švédskem a Českem. Zbývá jen několik vteřin. Už jen ti největší optimisté věří ve srovnání stavu na 2-2. A přece. Osm vteřin před koncem, Rachůnek, gól! Vyrovnáno! Přichází prodloužení.

Pár minut po vyrovnání zeje obrovská spediční hala prázdnotou, řidiči zůstávají u nakládacích ramp, i přesto, že by už mohli vyjet vstříc domovům. Růžek na dvoře, který má přívlastek kuřácký a který je obyčejně non-stop přeplněn, je též úplně prázdný. V celé fabrice se i přes pracovní víkend na několik minut zcela přestalo makat. Všichni pracovníci, nehledě na postavení ve firmě, stojí u jednoho z monitorů v kanceláři logistiky. Někomu se na internetu povedlo nalézt online přenos švédské televize se semifinálovým zápasem s naší účastí. Právě probíhají nájezdy. Celou kanceláří se nese moderátorův hlas a možná úplně poprvé je v této místnosti slyšet švédština. Obyčejně neustále drnčející telefony mlčí, nikdo nevolá odsud, nikdo nevolá sem. Někteří pracovníci/diváci sedí, jiní klidně stojí, ale většina přešlapuje, pod tíhou nervového vypětí z nádherné podívané.

Gól! Kancelář logistiky exploduje výbuchem pracovníků, kteří poté několik minut slaví postup do finále. Teď ale už honem do práce, musíme dohonit ten skluz. Je to tam! Je to tam! Jsme ve FINÁLE!

(Titulek tohoto článku byla mystifikace, ale kdo ví.)

Autor: Richard Horák | sobota 22.5.2010 17:37 | karma článku: 10,98 | přečteno: 1286x