Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vyhlasme jim válku!

Komu? Všem těm prapodivným postupům a praktikám - a těm, kteří na nich tak tupě lpí. Uvedu jen pár příkladů z poslední doby: ČEZ, Česká pojišťovna, Česká pošta, OSA...

ČEZ

Máme byt, ve kterém probíhala nějakou dobu rekonstrukce (a tedy tam nikdo nebydlel a zálohy byly sníženy na minimum). Nyní tam již někdo bydlí, tak jsem si řekl, že je na čase zvednout zálohy - ale ouha!

Na zákaznické telefonní lince jsem se dozvěděl, že zvednout zálohy nemohu. Nic tam nedlužím, běží nějaké účetní období - a teprve až doběhne, tak budu moci zálohy zvednout. Myslel jsem si, že špatně slyším nebo že mne někdo na opačném konci pomyslného drátu nepochopil, a tak jsem se rozhodl formulovat svůj dotaz písemně.

Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat: "Rozpis zálohových plateb je již uhrazen, z tohoto důvodu je nutné vyčkat na vygenerování nového platebního kalendáře a poté nás případně kontaktovat s žádostí o úpravu plateb."

Tak čekáme druhý měsíc, až vyprší platnost toho platebního kalendáře, na jehož konci budeme mít jistojistě nedoplatek.

//dnes, tj. den po zveřejnění tohoto článku, mi volala slečna či paní z ČEZ, která četla tento článek. Komunikovala skvěle. Omluvila se, sdělila mi postup, kterým je možné zálohy navýšit a ujistila mne, že lidé, se kterými jsem komunikoval předtím, budou o tomto postupu informováni. Řeší-li tedy někdo něco podobného, pak vězte, že k navýšení plateb potřebujete pouze svůj variabilní symbol.//

Česká pojišťovna

V létě jsem byl vyzván, abych se dostavil na pobočku pro přihlašovací údaje do Klientské zóny ČP. Na pobočku jsem zašel v předtuše nabízení produktů - kdyby mi chtěli poslat přihlašovací údaje, mohli by využít celou řadu cest (poštou část údajů a SMSkou heslo) - a nemýlil jsem se. Odolal jsem všem dalším pojistkám, byť se ve mně mladík snažil vyvolat tu obavu z vyhoření bytu, tu z odcizení majetku, a odnášel jsem si v ruce přihlašovací údaje.

Vzhledem k tomu, že v současné době žádné pojistné produkty nepoptávám, neměl jsem nejmenší potřebu se do Klientské zóny ČP přihlašovat. Což neuniklo systému a tak mi přišel od ČP email. Ocituji: "dovolujeme si Vás upozornit, že se blíží uplynutí lhůty pro aktivaci Klientské zóny České pojišťovny. Pro první přihlášení zadejte údaje, které jste obdržel/a v Aktivačním listu při založení. Klientskou zónu prosím aktivujte na https://kz.ceskapojistovna.cz nejpozději do dnů od doručení tohoto e-mailu. Po uplynutí lhůty bude nutné požádat o vystavení nového Aktivačního listu s přihlašovacími údaji.  "

Proč bych měl zónu aktivovat nejpozději do dnů, když dle instrukcí, které jsem dostal vytištěné na pobočce, si mám klientskou zónu aktivovat nejpozději do 25. 2. 2017? Mám na to více jak rok, tak proč mne obtěžují? 

Česká pošta

V kaslíku jsem měl výzvu k vyzvednutí zásilky - kdykoli v pracovních dnech od 8 do 17 hodin. Fajn, měl jsem čas kolem oběda, stočil jsem své kroky k poště a narazím do zamčených dveří - každý pracovní den má pošta na Doudlevecké v Plzni pauzu od 12 do 13 hodin. 

Koukám opět na výzvu, zda tam něco o pauze nepíší. "Přestávka --- " Sakra proč? Proč nejsou schopni nebo ochotni zadat do PC, ze kterého to tisknou, že je přestávka taková a maková? Ptám se mladé paní za přepážkou. "To my netiskneme, to v depu, ale oni o tom ví, my už jsme jim to říkali. Správně by to tam být mělo."

OSA

Na poště jsem nakonec vyzvedl dopis od Ochranného svazu autorského. Po dvou měsících od mé žádosti (mám provozovnu, kde jsou dvě repro bedny a nechci obcházet zákon, tak jsem se sám přihlásil) mi konečně přišla smlouva a vyúčtování + upozornění, že jsem jim dosud neposlal podepsanou smlouvu zpět.

Jak jsem ji měl asi odeslat zpět, když mi ji poslali až teď? A že mám smlouvu odeslat nejpozději do včerejška - no řekněte, dá se to stihnout?

Vyhlašuji jim tímto válku!

Už mne unavujete, vážení. Chápu, že máte nějak nastavené interní procesy a postupy, ale pokud z nich nedokážete v případě potřeb svého klienta ukročit, pak o klienta můžete přijít. Zdá se, že vám to stále nedochází. Snad vám to dojde, až vám odejde dost klientů. Možná pak začnete rádi ukročovat, abyste nadběhli novým klientům.

Autor: Václav Reithmaier | čtvrtek 5.11.2015 15:21 | karma článku: 28,40 | přečteno: 1250x
  • Další články autora

Václav Reithmaier

27 let políbení MÚZOU

Ve čtvrtek 6. 6. 2019 se v plzeňském klubu Divadlo pod lampou, kterému v Plzni nikdo neřekne jinak než "Lampa", uskutečnilo hlavní finále 27. ročníku soutěže Múza, jejíž divácké finále je za dveřmi...

7.6.2019 v 11:07 | Karma: 0 | Přečteno: 88x | Diskuse| Plzeň

Václav Reithmaier

Má smysl volit někoho kdo zemře 21. března?

Před několika lety jsem viděl film Vyměřený čas, kde každý namísto peněz platil svým časem – časem do smrti. Stejně tak byl odměňován za práci, případně mohl nějaký čas dostat či zdědit - nebo být o něj okraden, tedy zabit.

9.1.2018 v 8:45 | Karma: 15,69 | Přečteno: 952x | Diskuse| Politika

Václav Reithmaier

Péče o vztahovou zahrádku

Včerejší slunečný den přímo vybízel k aktivnímu pobytu venku. Někdo jel na výlet, jiný vytáhl kolo a já zamířil na chatu. V plánu bylo hrabání listí, odstraňování suchých či zmrzlých částí rostlin a čištění okapů.

5.3.2017 v 8:07 | Karma: 14,08 | Přečteno: 219x | Diskuse| Společnost

Václav Reithmaier

Lex Babiš, EET, komíny... a další koniny

Proč? Proč některé zákony vznikají jakoby odtrženě od reality? Proč se nevyužívá potenciál toho, co se nabízí? Chápu posloupnost: politik je zvolen, politik nastaví směr - ale! Politik není odborník (ve všech oborech není nikdo).

16.9.2016 v 11:46 | Karma: 23,54 | Přečteno: 739x | Diskuse| Politika

Václav Reithmaier

Žalujte Ilonu Csákovou!

Máte dům na Masarykově náměstí a začala Vám po koncertu Laury a jejích tygrů na pivních slavnostech padat omítka či Vám pukly okenní tabulky? Zažalujte hlas Ilony Csákové...

3.9.2016 v 23:24 | Karma: 19,84 | Přečteno: 1289x | Kultura
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Jestli Rusko prolomí frontu, můžeme na Ukrajinu vyslat vojáky, zopakoval Macron

2. května 2024  13:18

Francouzský prezident Emmanuel Macron opět připustil možnost vyslání západních pozemních jednotek...

Bezpečnostní úřad má nového šéfa. Čuřín chce víc digitalizace a méně prověrek

2. května 2024  11:51,  aktualizováno  13:15

V Národním bezpečnostním úřadu (NBÚ) je podle nového šéfa Jana Čuřína prostor pro digitalizaci a...

POLITICKÝ DIÁŘ: O falešné hře Evropana Fialy a štoku navíc

2. května 2024

Premium O tom, jak se za deset let změnil názor Petra Fialy na Evropskou unii či o debatě k důchodové...

Protesty studentů eskalovaly i v Kalifornii, policie ničí barikády a zatýká

2. května 2024  8:11,  aktualizováno  12:58

Na Kalifornské univerzitě v Los Angeles (UCLA) se v noci na středu střetli proizraelští a...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1015x
Hlavou analytik, duší spisovatel.

Seznam rubrik

Co právě poslouchám