6,1 kg dole za 30 dní...

Když jsem se před měsícem rozhodl se sebou něco dělat, netušil jsem, co všechno mi to přinese. Stanovil jsem si pár pravidel - viz článek, a nyní se jen děsím chvíle, kdy udělám první výjimku. Pak se z mého jednoduchého režimu stane složitý systém výjimek. Ale zatím odolávám...

Osmnáct kostek sádla

Mým cílem je shodit cca 10 kilo. V průběhu uplynulých 30 dní jsem ztratil 6,1 kg z toho 4,48 kg tuku. Na první pohled na sobě změnu nevidím. Nebýt váhy a pásku, asi bych si žádné velké změny nevšiml, když si však představím tu hromadu tuku ve čtvrtkilových kostkách vepřového sádla, je to pěkná hora. Asi jsem ji měl rozprostřenou rovnoměrně všude a proto opticky na sobě změnu nevidím (narozdíl od svého okolí).

 

lepší nálada

Co se však změnilo již cca po týdnu pravidelné chůze, je nálada. A to výrazně. Mám ze sebe skvělý pocit, objevuji nová místa ve svém okolí, procházím ulicemi, ve kterých jsem nikdy neměl, co dělat, tak jsem je míjel a nyní jen zírám... A taky prožívám jinak život, z virtuální reality (internet a TV) jsem se přesunul do skutečné reality - a to oboje mi zase zlepšuje náladu. Bloumám po Plzni, pozoruji život v ulicích a je mi fajn.

krokoměr místo psa

Asi bych zdaleka nenachodil tolik kroků, nebýt krokoměru. Kouknu na něj a nemám-li nachozen svůj denní limit, obouvám boty a vyrážím ven - nehledě na denní či noční dobu, nehledě na počasí za oknem. Je to jako bych měl doma psa, který potřebuje vykonat potřebu - taky v dubnových vánicích jsem byl venku jen já a pejskaři :-)

statistika nuda je

Snažím se denně vážit a vedu si statistiku kroků. Občas mne překvapí, že váha ze dne na den bez zjevných příčin stoupne, ale už mi to někdo vysvětlil jako důsledek toho, jakou stravu jsem den předtím jedl - buď váže více nebo méně vody a tu pak následující den zase vyloučím. Takže se nehroutím, stoupne-li váha o 0,5 kg.

 bolesti hlavy vymizely

Dříve jsem celkem často trpěl na bolest hlavy. Jednou týdně jsem si na to musel brát ibáč nebo jinou tabletu, za uplynulý měsíc - možná díky tomu, že mnohem lépe dodržuji pitný režim - jsem po tabletě sáhnul jen dvakrát a to na začátku. 

//Článek věnuji paní XY, která mi na základě mého předchozího článku poslala email a krom držení palců se zajímala i o výsledek. //

Autor: Václav Reithmaier | sobota 25.4.2015 1:00 | karma článku: 17,35 | přečteno: 877x
  • Další články autora

Václav Reithmaier

Péče o vztahovou zahrádku

5.3.2017 v 8:07 | Karma: 14,08

Václav Reithmaier

Žalujte Ilonu Csákovou!

3.9.2016 v 23:24 | Karma: 19,84