Vycházky v rámci katastru - kdo to vymyslel?

V boji s virousem nasadil stát tento týden nová nařízení. To, které omezuje pohyb obyvatel na katastr jejich obce je totální nesmysl.

Jsem hrdy Hradečák a dá se říci, že v Hradci Králové je nám ještě "hej" i při současných vládních nařízenních.

 

Katastr města umožňuje procházky v lesích, po městě, kde si lze dát kávu, zákusek, posedět na lavičce na sluníčku. Mnoho nesmíme, ale tohle všechno nám zbylo a chvíli to lze nějak vydržet. Zůstala otevřená dětská hřiště, máme zde přímo ve městě devítijamkový golfový areál, v novohradeckých lesích je cyklostezka, kde se krásně jezdí i na kolečkových bruslích...

 

Mnohem horší situace je ale na malých vesnicích.Tím, že omezení platí pro katastrální území obcí došlo svým způsobem k teroru na obyvatelích malých dědin.Některé z nich mají minimální území a jejich obyvatelé - pokud chtějí nařízení dodržovat a neriskují flastr od Policie - mají často nulovou možnost vyžití, omezenou možnost nákupů toho, co ještě legálně koupit lze....usilujeme jim o psychické zdraví?

 

Ten, kdo vymyslel, že katastr Prahy a např. obce Závist je rovnocenný při boji s Covidem, musí být blbec. Bez ohledu na dosažené vzdělání. Chtěl bych vidět nás v Hradci, kdyby nám nařízení nedovolovala opustit čtvrť, kde bydlíme. Nebo Pražákům ulici - což je v obou případech násobek prostoru, který k životu nyní mají lidé v obci Závist u Blanska.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: František Řehounek | sobota 6.3.2021 10:30 | karma článku: 37,26 | přečteno: 1358x