Otevřít příští týden obchody je kardinální chyba...

... neměly být vůbec zavřeny.  Uzavření některých maloobchodních provozoven je jeden z velkým nesmyslů tzv. nouzového stavu.

Z hlediska epidemiologického nepřineslo zamčení dveří obchodů nic pozitivního. Na ty z nás, na které měl či má virous zájem skočit, se ta neviditelné potvora stejně dostane. Najde si nás v práci či cestou do ní, v potravinách, lékárně, drogerii. Vím o smutném případu starého pána, který měsíce nevyšel z bytu, potraviny se naučil kupovat přes rozvážkovou službu, odmítal i návštěvy dětí. Jediné, co si neodpustil, bylo vybírání schránky 2x týdně. Když ke svému obrovskému překvapení onemocněl i tak a testy prokázaly COVID. Takže "to koupil" někde mezi dveřmi svého bytu a poštovní schránkou. Jestli běhal po schodech, nebo jezdil z pátého patra výtahem nevím, nehraje to roli.

 

 Uzavřením maloobchodů jsme zcela zbytečně finančně i psychicky zdeptali majitele těchto obchodů, prodavačky, prodavače, zákazníky. Pokud se příští týden dveře obchodů skutečně otevřou, bude to tragikomické ukončení tohoto nesmyslu v době, kdy přitom máme mnoho nemocných. Více než v jiných měsících a více než kde kdo v Evropě. Jasnější důkaz zbytečnosti tohoto opatření snad ani nelze vymyslet. A je úplně lhostejno, otevře-li obchody ministr Havlíček, nebo rozhodnutí  Ústavního soudu. 

 

P.S. Autor zatím virouse neměl, je za to upřímě rád, dodržuje co se dodržovat má, dlabe vitamíny, srká rakytníkový olej a chodí na procházky.

obchod

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: František Řehounek | úterý 16.2.2021 9:14 | karma článku: 24,63 | přečteno: 901x