Zieleniec vs. Klaus – zapomeňte na pitomé nálepkování!

Prezidentským kandidátem se může stát Josef Zieleniec. Reakce médií na tuto informaci mi přijde jako zbytečné nálepkování. Zieleniec? Kde jste ho vzali? Proč? K čemu? Chcete se jako partaj zviditelnit? Takové a další otázky padají, často s hloupou nálepkou. Cožpak opravdu neexistuje žádná poptávka po lidech, kteří by se mohli postavit Václavu Klausovi? Nabízím proto své, možná trochu netradiční srovnání s využitím mediálních zkratek.

Klaus je profesor ekonomie, ostatní kandidáti a vlastně všichni občané České republiky o této disciplíně pranic nevědí. – Josef Zieleniec má titul docent ekonomie, což je o stupínek pod Klausem, ale na rozdílů od něho založil už v roce 1990 CERGE, což je nezpochybnitelně nejkvalitnější ekonomický institut/škola v České republice. Případná debata obou kandidátů o ekonomii by byla jistě velmi zajímavá, i když by ji většina diváků nestrávila zrovna lehce.

Morálka. Pamatujete si na to, co se stalo v roce 1997? Tehdy ODS bez uzardění přijímala peníze od neexistujících či mrtvých lidí z exotických zemí světa. Bez diskuze nechutná věc. Navzdory tomu z tehdejších událostí vyšel současný prezident jako vítěz. Každému se ve vzpomínkách na ten rok vybaví Sarajevský atentát. – Pro srovnání, Josef Zieleniec se tehdy zachoval vysoce morálně, vzdal se všech svých funkcí, přestal tedy být ministrem zahraničí a místopředsedou vlády. To je věc, která nám z dnešního pohledu přijde snad nemožná...

A tak by se dalo pokračovat i dále. Přijde vám to nefér? Pokud ano, nemáte pocit, že nálepky, které Josef Zieleniec dostává od řady komentátorů nejsou úplně v pořádku? Dočkáme se diskuze o prezidentských kandidátech bez nálepkování s nulovým reálným základem? Neboli dočkáme se vůbec nějaké relevantní diskuze v souvislosti s prezidentskými volbami?


Poznámka na závěr: Abych se ubránila zbytečným útokům laskavých čtenářům mého blogu, samozřejmě upozorňuji, že jsem členkou strany SNK Evropští demokraté, která by chtěla Josefa Zieleniece za prezidenta. Byla jsem zároveň několik let jeho spolupracovnicí. A jsem přesvědčena, že by se měl postavit Václavu Klausovi v prezidentských volbách.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Markéta Reedová | úterý 7.8.2007 23:54 | karma článku: 20,38 | přečteno: 2293x