Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Socialisté, zrušte zákaz spolupráce ČSSD a KSČM

Tak zvané "Bohumínské usnesení" zakazující legální spolupráci ČSSD s KSČM je nejenom archaický pozůstatek polistopadových nálad, ale také se stalo prvkem, který zabraňuje transparentnímu rozložení sil v parlamentu podle vůle voličů.

Je KSČM legální politickou stranou s (podle posledních průzkumů) čtvrtou největší skupinou voličů? Kdo odpoví jinak než ANO, tak až dál nečte. Ale také si musí sám říci, že nechápe realitu současné české politické scény.
Tak zvaná pravice reprezentovaná TOP09 a ODS  zcela jistě prohraje Sněmovní volby a nezachrání ji ani Svobodní nebo nějaký jiný pravicově se tvářící subjekt, který se dílem náhody a dílem rozkladu dosud na pravici dominantní ODS dostane do Sněmovny. Zkrátka příští vládu bude sestavovat ČSSD.  Představitelé pravice, zejména ODS to v Česku svou úplatnou a populistickou neschopností u voličů obou politických spekter prohráli.
Archaické usnesení Bohumínského sjezdu ČSSD z roku 1995, nebude-li do voleb zrušeno  zabrání, aby ČSSD ustavila levicovou vládu  jako transparentní koalici s KSČM a tak existují jenom jen dvě varianty budoucí vlády:  
1)    Pragmatici v ČSSD vytvoří  hybrid nové „oposmlouvy“ ČSSD s nějakou pravicovou stranou, (což skuteční vládci  pravicových stran zcela jistě přivítají)
nebo
2)    ČSSD bude vládnout  se smluvně dohodnutou zákulisní  podporou komunistů.

Kdo si může  tipnout na to, která varianta bude lepší? Já jsem přesvědčen, že oba tyto hybridy jsou to nejhorší, co nás může potkat. Opoziční smlouva by  jenom zabetonovala vládu kmotrů, protože ČSSD  zatím očistný proces jako ODS ani nezačala a pod heslem „Kmotři všech stran, spojte se“ se obnoví destruktivní  kmotrovská spolupráce  na všech stupních  státní správy i samosprávy tak jak jsme ji znali v dobách Klausovsko-Zemanovské nemravné úmluvy. Vláda ČSSD s tichou podporou komunistů bude jen fraškou.  Bez hlasů komunistů totiž ČSSD nic ve Sněmovně neprohlasuje a tak komunisté aniž by za něco nesli odpovědnost budou faticky spoluvládnout tím, že budou diktovat vládě své požadavky. A tak obě varianty budou mít stejně devastující důsledky na morálku i ekonomiku  z nichž se budeme v budoucnu léčit dlouho..bude-li léčba  ještě vůbec možná.
Ať to tedy vezmeme z jedné i druhé strany, tak bez toho, aby se vytvořily standardní parlamentní koaliční bloky  kde na levici bude  koalice ČSSD  a KSČM a na pravici ODS (možná) a TOP09 (možná) a střed jako běžný jazýček hlasovacího mechanismu mohou  obstarat  KDU-ČSL, Zelení nebo nějaká nová strana.  
Šanci dostat komunisty do ilegality jsme díky Havlově polistopadové pseudohumánní  politice propásli v době, kdy to bylo průchodné  a tak současné pokusy dostat komunisty z Parlamentu silově jsou odsouzeny k zániku, protože v čele KSČM nejsou žádní hlupáci.  Z toho důvodu považuji za chybu, že ČSSD dosud nezrušila Bohumínskou rezoluci zakazující jí vládní spolupráci s KSČM, protože jediná cesta, jak levici a zejména komunisty v jejich politických programech zreálnět aby nezatáhli Českou republiku do ještě hlubšího marasmu, je přenechat komunistům podíl na vládní odpovědnosti. Komunisté tak  budou nuceni vyjít ze svého pohodlného úkrytu  a voliči  budou moci v příštích volbách objektivně rozhodovat komu dají hlas podle zcela zřetelných ukazatelů vládní úspešnosti, či neúspěšnosti transparentní levicové koalice.
P.S. Nikdy jsem nepředpokládal, že mohu považovat za výhodné, aby komunisté měli  podíl na vládní moci z obav, že ve spojení s radikálními levičáky jichž je ČSSD plná, provedou obrat k socialismu. Po zkušenostech s vládou bruslených eurokratů jsem ale dospěl k přesvědčení, že nic socialističtějšího než nám předkládá EU už nemůže reálně nastat. Takže pokud jsme členy EU je legální spoluodpovědnost ČSSD a KSČM menší zlo než jednobarevná vláda ČSSD s komunisty v pozici „šedých eminencí“  ukrytými před odpovědností za zády.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Ráž | čtvrtek 29.3.2012 20:50 | karma článku: 18,85 | přečteno: 1069x
  • Další články autora

Jan Ráž

Úvaha nad absurditou boje proti dezinformacím.

V diskuzi na webu novinky.cz někdo projevil obavu z toho, že Rusko, tedy Putin, ovládá strategické zásobování Evropy ropou a plynem. Reagoval jsem upozorněním, že nejenom ropu a plyn. A tento názor byl prohlášen za závadný

2.4.2022 v 0:00 | Karma: 31,42 | Přečteno: 671x | Diskuse| Politika

Jan Ráž

Úvaha o šachistovi Putinovi

Myslel jsem, že už mne nic nevyprovokuje k napsání samostatného článku a že své grafomanské mámení budu tlumit jen v diskuzích pod blogy jiných autorů. Ale po zcela nepochopitelném tahu Putina, vpádu na Ukrajinu k tomu došlo.

22.2.2022 v 19:44 | Karma: 16,28 | Přečteno: 706x | Diskuse| Politika

Jan Ráž

Co se děje v USA, napovídá hodně i o Evropě

Události v USA, mají svou zákonitost. Latentní rasismus, stále tam přítomný, v tom hraje zcela jistě svoji roli,ale obávám se, že se stává stále víc a víc sekundární příčinou přeměny protestů v pouliční teror.

4.6.2020 v 7:48 | Karma: 18,36 | Přečteno: 511x | Diskuse| Hyde park

Jan Ráž

O sankcích za odmítnutí kvót

Ze strany eurounijních bafuňářu slyšíme v souvislosti s prohlášením vlády, kterým odmítá uprchlické kvóty, že neochotu podílet se na přerozdělování uprchlíků podle kvót, brát jako každé jiné porušení unijních pravidel.

7.6.2017 v 10:38 | Karma: 35,86 | Přečteno: 1078x | Diskuse| Společnost

Jan Ráž

Británie je stále členem EU, na což se nějak zapomíná

Účelem mého článku je objasnit některá fakta, týkající se momentálního vztahu Británie k EU a ukázat na naprosto nemístné jednání unijních špiček směrem k Británii.Jednání zejména Junckera, je přímo ukázkovou ilustrací arogance.

2.7.2016 v 18:12 | Karma: 29,34 | Přečteno: 783x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Kvůli důchodové reformě bude mimořádná schůze, čekají se opět noční bitvy

21. května 2024  5:45,  aktualizováno  16:13

Přímý přenos Nejtřaskavější bod z programu květnové schůze budou poslanci projednávat až příští týden, po...

Policie našla v zemině z výkopu další kosti, patřily třem lidem. Pošle je na pitvu

21. května 2024  16:11

Lidské kosti, které v pondělí objevili pracovníci technických služeb během výkopových prací v...

Pavel si vyzkoušel letecký simulátor, hokejistům s posilami předvídá úspěch

21. května 2024  7:30,  aktualizováno  15:52

Za přísnějších bezpečnostních opatření začal v úterý prezident Petr Pavel se svou chotí Evou...

Policie odložila obří požár v turnovské Jutě, hořelo kvůli závadě na vozíku

21. května 2024  15:51

Policie ukončila vyšetřování požáru, který loni v říjnu zničil velkou část textilní továrny Juta v...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2012x
Konzervativec, Euroskeptik podporující tržní hospodářství, ale se sociálními ohledy k těm skutečně(!) potřebným

Seznam rubrik