Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Ne muslimové, ale Čína,Indie a Brazílie jsou reálnou hrozbou

V době, kdy i základní životní hodnoty euroatlantické civilizace pozvolna, ale neustále zrychlujícím tempem se dostávají pod diktát tržního (ekonomického)  vzorce chování nezbývá než přijmout jako fakt, že s civilizacemi jiného charakteru než je naše prohráváme a ne s tím pořád trucovitě bojovat za použití jakýchsi naivních představ o tom, že máme patent na pravdu.

Z toho se dá dovodit, že když nebude další vývoj světa, tak jak jej známe, ovlivněn razantně nějakou gigantickou přírodní katastrofou , např. srážkou s velkým asteroidem nebo invazí  jiné vesmírné civilizace, pozbude „souboj“ duchovních, kulturních, sociálních či náboženských dogmat na kterých se rozvíjí křesťanská a muslimská civilizace jakýkoliv praktický význam. Rozhodujícím faktorem pro globální ovládnutí světa budou nadále otázky lidských práv, náboženské a kulturní přednosti křesťansko-židovských , či muslimských společenství hrát zanedbatelnou roli, protože určujícím faktorem pro kulturní dominanci v globálním i národním pojetí  bude ve velmi krátké době výhradně  schopnost  racionálně využít dostupné energetické zdroje, selektivně využívat lidský potenciál a tvořit tak směnitelné užitné hodnoty co nejefektivněji.

Fakta:

1)      Naše civilizační výdobytky  což jsou především přiměřeně sociálně spravedlivé životní podmínky jako je  krátká pracovní doba, relativně vysoká směnná hodnota naší práce a z toho odvozená majetkově nadprůměrně (ve srovnání se zbytkem světa) komfortně vybavené životní zázemí a starostlivost  o ty, kteří se nemohou (bohužel i těch, kteří se jen nechtějí) na tvorbě společenského produktu podílet bylo  podmíněno ještě donedávna velmi vysokou přidanou hodnotou naší práce.

2)      Evropské národy (ale i USA,Kanada, Austrálie a další ) pod tlakem lidskoprávních, odborových a ekologických lobby, samozřejmě i vlivem myšlenkové sterility svých politických elit  ztratily svoji konkurenceschopnost a to nejenom v oblasti  efektivity výroby, vývoje nových technologií ale  i v oblasti obrany vlastních kulturně společenských hodnot.  Ohromujícím zjištěním je to, že přidaná hodnota produkce v poměru k výdajům v některých státech EU má dokonce záporný charakter – vysoké zadlužení Irska a Portugalska – např.-  je toho důkazem. Je velice zarážející a pro další vývoj naší společnosti  až vražedné, že politické a intelektuální  „elity“ ovládající náš život  to nechtějí přijmout jako fakt, odmítají zásadně změnit svou hodnotovou strukturu a nejsou už schopny uzpůsobit své konání ve prospěch ekonomického rozvoje, obrany před  vzrůstajícími ataky cizorodých vetřelců a  ochrany dalších atributů, které ovlivňují další vývoj naší civilizace.

3)      I díky tomu, že Čína nezatěžuje svůj rozpočet žádnými sociálními dávkami ani výplatou důchodů, rostou její rozpočtové rezervy geometrickou řadou. Jejich obrovský přebytek realizuje pro nás nepředstavitelnými finančními operacemi s dluhopisy států, bank i podniků a investicemi, zejména v zemích třetího světa s bohatým nerostným bohatstvím. Pomocí svých státních podniků a bank provádí tajné burzovní operace směřující k ovládnutí strategických podniků v USA i v Evropě.

4)      Do oblastí ve kterých dosud drží primát Evropa a USA (automobilní průmysl, letectví a kosmonautika) razantně vstupuje kapitál z nedávno rozvojových zemí, zejména z Číny a tak transfer technologických a vývojových postupů se stává majetkem nikoliv  států, ve kterých vznikly, ale stává se globálním statkem. Co zabrání ve velmi blízké budoucnosti, aby se např. Čína nestala z dovozce největším exportérem například automobilů a prodávala je i u nás za bezkonkurenční ceny? Kdysi jsme se smáli Japonským autům a dnes jsou v tomto odvětví na absolutní špici co se týká moderních technologií i kvality. Tato zkušenost musí být po Evropany  mementem!

5)      V současné době mají opticky pod kontrolou peněžní globální peněžní toky silné evropské státy a USA.  USA a EU zatím (!!!) kontroluje Mezinárodní měnový fond, Světovou banku a obchody na burzách skoro celého světa.. Je to však dočasné, protože USA a Evropa ztratily svoji ekonomickou hegemonii a zatím jen těží z toho, že Čína a další  ekonomicky silné třetí země nemají dosud zájem  do těchto vod razantněji vstupovat.

6)      Evropa a tak zvaně rozvojové země (otázkou je zda je Čína ještě rozvojovou zemí) mají diametrálně odlišný pohled na principy výkonu státní správy i uplatňováni státní moci, filozofii  i obranu  lidských práv a názory na sociálně-kulturní aspekty života společnosti. Právo určovat který pohled je správný jsme ztratili, ale celosvětově to nemohou (opět zatím) ani oni.   Které civilizační pojetí objektivně v globálním pojetí zvítězí posoudí až  budoucnost.

Jaké z těchto faktů můžeme učinit závěry?

Budeme-li i nadále zaslepeně trvat na v Evropě praktikovaném  pojetí opatřovatelské úlohy státu, sociálně rovnostářského pohledu na podíl každého člověka na společenské i individuální spotřebě  a nebudeme se dívat na světový vývoj objektivním, tj. velmi realistickým pohledem, přestaneme být svobodnými lidmi  a naše kultura zanikne protože nás cizí kultura ekonomicky  i počtem svých přívrženců pohltí.

V světle naznačeného se mi tak jeví odborářské hrátky, aktivity pseudoekologických aktivistů, tlaky lidsko-právních  manipulátorů i byrokratů v Bruselu natolik destruktivní a pro další vývoj zejména národů Evropy zničující, že je nezbytně nutné přestat vnímat nutnost změn (v oblasti politické, ekonomické i sociální) jako téma  ryze akademické a začít na realizaci těchto změn něco praktického dělat. Obávám se, že v součinnosti se stávajícími politickými a intelektuálními elitami s jejich zakonzervovaným myšlením to nepůjde!

Nebo si snad myslíte, že rozhazovačný sociální stát podle představ  socialistů ( a jejich přidružených organizací jako jsou odbory), nebo nesmyslná podpora lidí, kteří se trvale odmítají podílet na tvorbě obecně prospěšných hodnot, popřípadě hierarchie lidských práv s absencí občanských povinností vytvořená zcela uměle idealisty z řad od reality odtržených intelektuálů  a diktát byrokratů z Bruselu je cestou ke světlé budoucnosti Evropy?

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Ráž | neděle 22.5.2011 13:26 | karma článku: 18,15 | přečteno: 1196x
  • Další články autora

Jan Ráž

Úvaha nad absurditou boje proti dezinformacím.

V diskuzi na webu novinky.cz někdo projevil obavu z toho, že Rusko, tedy Putin, ovládá strategické zásobování Evropy ropou a plynem. Reagoval jsem upozorněním, že nejenom ropu a plyn. A tento názor byl prohlášen za závadný

2.4.2022 v 0:00 | Karma: 31,42 | Přečteno: 670x | Diskuse| Politika

Jan Ráž

Úvaha o šachistovi Putinovi

Myslel jsem, že už mne nic nevyprovokuje k napsání samostatného článku a že své grafomanské mámení budu tlumit jen v diskuzích pod blogy jiných autorů. Ale po zcela nepochopitelném tahu Putina, vpádu na Ukrajinu k tomu došlo.

22.2.2022 v 19:44 | Karma: 16,28 | Přečteno: 706x | Diskuse| Politika

Jan Ráž

Co se děje v USA, napovídá hodně i o Evropě

Události v USA, mají svou zákonitost. Latentní rasismus, stále tam přítomný, v tom hraje zcela jistě svoji roli,ale obávám se, že se stává stále víc a víc sekundární příčinou přeměny protestů v pouliční teror.

4.6.2020 v 7:48 | Karma: 18,36 | Přečteno: 511x | Diskuse| Hyde park

Jan Ráž

O sankcích za odmítnutí kvót

Ze strany eurounijních bafuňářu slyšíme v souvislosti s prohlášením vlády, kterým odmítá uprchlické kvóty, že neochotu podílet se na přerozdělování uprchlíků podle kvót, brát jako každé jiné porušení unijních pravidel.

7.6.2017 v 10:38 | Karma: 35,86 | Přečteno: 1078x | Diskuse| Společnost

Jan Ráž

Británie je stále členem EU, na což se nějak zapomíná

Účelem mého článku je objasnit některá fakta, týkající se momentálního vztahu Británie k EU a ukázat na naprosto nemístné jednání unijních špiček směrem k Británii.Jednání zejména Junckera, je přímo ukázkovou ilustrací arogance.

2.7.2016 v 18:12 | Karma: 29,34 | Přečteno: 783x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

NATO určilo červené linie. Má dva scénáře zásahu proti Rusku, píší média

6. května 2024  12:35

Premium Severoatlantická aliance připravila krizové scénáře „červených linií“, při jejichž překročení...

S babičkou nepřežila nehodu ani vnučka. Její orgány zachránily tři jiné děti

6. května 2024  12:02,  aktualizováno  13:46

Nehoda z Čáslavic na Třebíčsku si vyžádala druhou oběť. Auto tam minulý čtvrtek zatím z...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Hrad začal platit cesty prezidenta. Za Zemana je celé musely financovat kraje

12. května 2024

Premium Když prezident přijede do krajů, nemá kolem toho být obrovská pompa, která stojí nejen hodně...

Pomohli její zemi bránit proti Japoncům. Filipínka teď o Češích vydává knihu

12. května 2024

Premium Měli to být spojenci nepřítele, ale namísto toho čtrnáct statečných Čechů nasadilo život, aby...

Úlet novin pečetil Trumanův triumf, lovec gangsterů už šok nerozdýchal

12. května 2024

Seriál Americké prezidentské volby dokážou překvapit, i když si všichni myslí, že dopředu vědí, jak...

Napadení a hajlování. Policisté v rámci derby pražských S zadrželi šest lidí

11. května 2024  22:15

Po skončení dnešního utkání fotbalistů Sparty a Slavie na stadionu na pražské Letné museli...

  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2012x
Konzervativec, Euroskeptik podporující tržní hospodářství, ale se sociálními ohledy k těm skutečně(!) potřebným

Seznam rubrik