Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Malá úvaha o Řeckém referendu

Řekové se dostali do dluhové pasti, protože jejich socialistické vlády skočily na špek věrozvěstům Evropské unie a uvěřily slibům na životaschopnost sociálně unifikované Evropy.

 


malá úvaha o Řeckém referendu
Řekové na vlastní kůži poznali, že vstup do EU a přijetí Eura naprosto rozvrátilo jejich zažitý způsob života. Referendem dají najevo, zda chtějí být i nadále v područí Německa a Franice nebo si o svém osudu budou v budoucnu rozhodovat jako občané suverénního státu. Bude to jejich vůle a nikdo nemá právo je za to kritizovat.
Řekové milují svůj způsob života. Že se to neslučuje s našimi (Německými, Francouzskými, Britskými a já nevím koho ještě) představami, jim může být zcela jedno.
Že se rozplyne  vize federální Evropy s jednou měnou a centrálním rozpočtem sestaveným zejména podle potřeb Německa a Francie (především) se Merkelová ze Sarkozym primárně hrozně bojí.
Já Řeky nepovažuji za flákače píjícím Ouzo ve stínu oliv, je mi jich spíše líto stejně tak, jako těch, kdo skočili na špek různým lákadlům úvěrových společností a bank.  je to nebyl u nich nebyly úvěrové společnosti, ale především Německé a Francouzko-Belgické banky, které jim půjčovali  na splnění slibů jejich socialistických vlád. Stejně tak, jako klienti věřitelských společností, kteří nemohou splácet své dluhy vyhlásí osobní bankrot, což je průkazně nejméně bolestná cesta k návratu s dluhové pasti, tak i Řekové se musí rozhodnout  pro co nejméně bolestnější řešení své státní dluhové pasti za nichž mohou jejich socialistické vlády  v ruku v ruce  s bankami a fondy, které na nich vydělávali dlouhá léta obrovské peníze.

Na vlastní kůži poznali, že vstup do EU a přijetí Eura naprosto rozvrátilo jejich zažitý způsob života. Referendem dají najevo, zda chtějí být i nadále v područí Německa a Francie nebo si o svém osudu budou v budoucnu rozhodovat jako občané suverénního státu. Bude to jejich vůle a nikdo nemá právo je za to kritizovat.

Řekové milují svůj způsob života. Že se to neslučuje s našimi (Německými, Francouzskými, Britskými a já nevím koho ještě) představami o prožívání vlastního života, jim může být zcela jedno.

Toho, že  vyjde najevo nerálnost  vize federální Evropy s jednou měnou, centrálním rozpočtem sestaveným zejména podle potřeb Německa a Francie (především), včetně zániku  korupčního prostředí se Merkelová ze Sarkozym primárně hrozně bojí a proto teď panikaří.

Poznámka: Co jsou EUdotace (zemědělcům, bankám, fondům a pod.) jiného než Bruslem organizovaná korupce?

Já Řeky nepovažuji za flákače píjící Ouzo ve stínu oliv, ale považuji je za národ, který nikdy dlouho netrpěl, aby se jim do života nějací cizáci pletli. Teď je  mi jich spíše líto stejně, jako je mi líto těch, kdo skočili na špek  lákadlům úvěrových společností a  bank a  zlepšení své životní úrovně neřešili zvýšením své výkonosti, ale půjčkami.

Musíme si  uvědomit, že Řeky do maléru dluhové pasti nedostaly úvěrové společnosti jako je to u soukromých dlužníků, ale především Německé a Francouzko-Belgické banky spou s penzijními fondy jejich zemí, které jim půjčovaly za výhodný úrok protředky potřebné ke splnění slibů jejich socialistických vlád. Stejně tak, jako klienti věřitelských společností, kteří nemohou splácet své dluhy vyhlásí osobní bankrot, což je průkazně nejméně bolestná cesta k návratu z dluhové pasti, tak i Řekové se musí rozhodnout  pro co nejméně   bolestnější řešení své státní dluhové pasti za které mohou jejich socialistické vlády  v ruku v ruce  s bankami a fondy, které na nákupu státních dluhopisů vydělávaly dlouhá léta obrovské peníze. Musí se však rozhodovat s ohledem na sebe sama, nikoliv  s ohledem na zájmy nadnárodních bank a penzistů Německa, Francie Belgie, či Nizozemska, kteří nezpovědnost svých vlád také odnesou.

Neodsuzujme Řeky, ani se jim nepošklebujme. Jsou  stejní lidé, jako jsme my , kteří jsme douho věřili utopii o sociálně rovné společnosti s vysokou životní úrovni.  V Česku  možná  i většina našich spoluobčanů pořád ještě věří socialistickým slibům a je schopna slibotechny typu Sobotky nebo Paroubka volit stejně tak, jako Řekové dlouhodobě volili  vlády nejprve  Papandrea otce a později i Papandrea syna.

Přejmě jim vše nejlepší a doufejme, že i my budeme moci referendem jednou o svém osudu svobodně  rozhodnout jako občané suverenního státu.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Ráž | čtvrtek 3.11.2011 14:38 | karma článku: 25,67 | přečteno: 1170x
  • Další články autora

Jan Ráž

Úvaha nad absurditou boje proti dezinformacím.

V diskuzi na webu novinky.cz někdo projevil obavu z toho, že Rusko, tedy Putin, ovládá strategické zásobování Evropy ropou a plynem. Reagoval jsem upozorněním, že nejenom ropu a plyn. A tento názor byl prohlášen za závadný

2.4.2022 v 0:00 | Karma: 31,42 | Přečteno: 671x | Diskuse| Politika

Jan Ráž

Úvaha o šachistovi Putinovi

Myslel jsem, že už mne nic nevyprovokuje k napsání samostatného článku a že své grafomanské mámení budu tlumit jen v diskuzích pod blogy jiných autorů. Ale po zcela nepochopitelném tahu Putina, vpádu na Ukrajinu k tomu došlo.

22.2.2022 v 19:44 | Karma: 16,28 | Přečteno: 706x | Diskuse| Politika

Jan Ráž

Co se děje v USA, napovídá hodně i o Evropě

Události v USA, mají svou zákonitost. Latentní rasismus, stále tam přítomný, v tom hraje zcela jistě svoji roli,ale obávám se, že se stává stále víc a víc sekundární příčinou přeměny protestů v pouliční teror.

4.6.2020 v 7:48 | Karma: 18,36 | Přečteno: 511x | Diskuse| Hyde park

Jan Ráž

O sankcích za odmítnutí kvót

Ze strany eurounijních bafuňářu slyšíme v souvislosti s prohlášením vlády, kterým odmítá uprchlické kvóty, že neochotu podílet se na přerozdělování uprchlíků podle kvót, brát jako každé jiné porušení unijních pravidel.

7.6.2017 v 10:38 | Karma: 35,86 | Přečteno: 1078x | Diskuse| Společnost

Jan Ráž

Británie je stále členem EU, na což se nějak zapomíná

Účelem mého článku je objasnit některá fakta, týkající se momentálního vztahu Británie k EU a ukázat na naprosto nemístné jednání unijních špiček směrem k Británii.Jednání zejména Junckera, je přímo ukázkovou ilustrací arogance.

2.7.2016 v 18:12 | Karma: 29,34 | Přečteno: 783x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Mají rakovinu, metastázy a nic nezabírá. Léčba je, ale pacienty by stála miliony

22. května 2024

Premium Muži s metastazující rakovinou prostaty, na kterou už nezabírá jiná léčba, se upínají k poslední...

Zvedneme minimální mzdu o tisíce, drtí predikce Zaorálek

22. května 2024

Sociální demokracie, kdysi nejsilnější strana, vypadla ze Sněmovny a teď se snaží proniknout...

Proč se malým Němcům nedaří v matematice. Ve školství nefunguje integrace

22. května 2024

Premium Vypadá to, jako by němečtí žáci najednou ztratili schopnost počítat. Podle nové studie německé...

Vyhrajte vstupenky na finále MS v hokeji. Máte jedinečnou šanci s iDNES Premium

22. května 2024

Je tady ještě jedna šance, jak získat vstupenky na finále hokejového mistrovství světa! Dvě místa v...

Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA
Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA

Kosmetiku Mádara určitě od nás už znáte – potkat jste je mohli veletrhu FOR KIDS v Praze nebo také v nedávném v uživatelském testování, kde jsme...

  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2012x
Konzervativec, Euroskeptik podporující tržní hospodářství, ale se sociálními ohledy k těm skutečně(!) potřebným

Seznam rubrik