Z nepovedených voleb dostal Jan Hamáček Zimolu.

ČSSD po posledních volbách přechází do dalšího ročního období. Po nadějném jaru, nádherném létu a posmutnělém podzimu zřejmě přichází Zimola.

Jan Hamáček je stejným typem politika jako byl Bohuslav Sobotka. Nijak výrazný, slušný, prostě takový, který rozhodně levicového voliče nechytne za srdce. Tak jako měl Sobotka svého Haška v zádech, má i Hamáček za sebou Zimolu. Tak jako každý věděl, že jednoho dne Hašek bodne, i u Zimoly nestojí otázka, zda si pro Hamáčka přijde, ale pouze, kdy se tak stane.

Možná se však nestane nic. Existuje přísloví, že kde nic není, ani smrt nebere. Po podzimních volbách už pomalu není co v Lidovém domě brát. Snad jen dluhy. Jan Hamáček sice optimisticky konstatoval, že se ČSSD odrazila ode dna, ale to se jistě, byť nepatrně, odrazil i sud ze dna Orlické přehrady. Pak však nadobro uvízl v bahně. V této situaci vyznívá recept zemanistů v ČSSD vrátit se ke kořenům a Miloši Zemanovi téměř až morbidně. Odrazit se ze dna ke kořenům...brrr. Zeman je svým založením taková politická obdoba mamby. Bližší soužití se mstivým Zemanem vyžaduje nejvyšší míru předběžné opatrnosti. Politické hřbitovy jsou plné uštknutých sociálně demokratických zemanovců. Poslední obětí je zemanovec tělem i duší a rusofil k tomu Jaroslav Foldyna. I bez negativní pomoci Pocheho utrpěl v levicových severních Čechách totální volební fiasko. Jako regionální lídr se nedostal ani do zastupitelstva, kam proklouzl jako jediný celorepublikově mnohem méně známý Václav Němeček. Foldyna, který onehdy sám o sobě prohlásil, že se bojí pouze Boha, byl Zemanem záhy označen za zbabělce.

Zdá se, že pro sociální demokracii začátkem října už podzim předčasně skončil. Konsensuální Jan Hamáček může nabídnout jen hadičky a kyslíkovou masku vládní spolupráce s predátorem Babišem. Cesta vzhůru tu sice na obzoru je, ale nejspíše to bude cesta do politického nebe. Nastala tak situace pro Zimolu vzadu. Sen zemanovců na totální ovládnutí Lidového domu se začíná zhmotňovat. Bodne Zimola Hamáčka? Teď nebo nikdy. A kdy, než-li teď! No jo, ale co když se tak promešká šance na poslední vyskočení z potápějícího se Titaniku. Zimola je dobrý herpetolog. Hadům rozumí a ostatně malé množství jedu je účinným lékem. Takový Mynář zdravím jenom kvete. Jestli v ČSSD po podzimu přijde zima nebo Zimola se ještě uvidí.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vilém Ravek | pondělí 8.10.2018 11:44 | karma článku: 33,45 | přečteno: 3789x