Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Co by poradil krizový manažer A. Babišovi? Zachraňte Slonkovou a Kubíka!

A ven! Taková by asi byla první reakce pana předsedy vlády. Jenže krizový manažer nikdy nevyslovuje rady, které se budou zadavateli líbit. Od toho tu jsou Faltýnek a spol.

Nebudu vám pane premiére opakovat, co jste dělal dobře. Jsem vámi královsky placen za to, abych vám řekl, co jste udělal špatně a poradil vám, jak z celé krize ven. Čapí hnízdo už tu je, nic s tím nenaděláte. Vlastně s ním už nenadělá nikdo nic. Žije svým vlastním dynamickým životem. Je jako oheň, který se i těm nejlepším hasičům vymkl z kontroly. Nezbývá nám, než sledovat plameny a pokoušet se předvídat směr jejich postupu.

A teď ty chyby. S těmi vašimi dětmi, na které jste převedl ty akcie, jste zbytečně tlačil na pilu. Neměl jste říkat, že byste za ně klidně položil i život. Ta transakce s Čapím hnízdem a evropskými dotacemi prostě riziková byla, to si nezastírejme. Vy máte nervy ze železa a přijmete jakoukoliv výzvu ať je sebevíce na hraně, ale nyní i ten váš nejhloupější volič si musí klást otázku, proč jste do toho tahal vaši dceru,o které jste věděl, že má bipolární poruchu? Takto postižení lidé mají deprese i ve chvíli, kdy vyhrají v loterii první cenu. Vy to dáte, ale jak jste si mohl myslet, že to dá i ona? A když vám začalo téci do bot, neměl jste se zaklínat svými dětmi. Tehdy to vypadalo dobře, ale nyní právě naopak.

Taky pane premiére byla chyba, že jste se o svého tolik milovaného syna dost problematicky postaral, když onemocněl zvlášť závažnou duševní nemocí. Zase jste tlačil na pilu...čím? No, že jste tu nemoc vylíčil možná ještě horší, než-li ve skutečnosti byla, nebo ještě dnes je. I váš volič si nyní musí položit otázku, jak je možné, že vy ,jeho otec, druhý nejbohatší Čech v zemi, mu nezabezpečil tu nejlepší lékařskou péči. Místo, abyste mu platil kvalitního psychoterapeuta a vyškolený zdravotní doprovod, angažoval jste svého firemního řidiče bez jakékoliv zdravotní atestace. Místo, aby váš syn pobýval v místech, kam zpravidla se jezdí rekreovat rodinní příslušníci bohatých miliardářů, váš milovaný syn pobýval v místech, kam jezdí na „dovolenou“ jen dobrodružné povahy. Kaliningrad a Krivoj Rog nejsou právě místa pro rekreaci ani pro zdejší chudý lid. I ten, který putinovskému Rusku docela fandí, nepochopí, že vy, takový boháč, pošlete synka do míst, která mají poněkud nevyjasněný statut, čímž mám na mysli Krym. Volič si také musí položit otázku, kdo ty dovolené v Krivom Rogu a Krymu platil? Zdravotní asistent Protopopov z gáže, kterou jste mu vyplácel? I ten, kdo je váš příznivec, musí pochybovat, že tohle je ta nejlepší péče o těžce nemocného syna, kterého máte tak nesmírně rád.

Před pár dny váš syn měl mailovat, že na vás chce něco nepříznivého říci. Je jasné, že se budete chtít bránit způsobem, který je vám vlastní. Ale radím vám, pane premiére, nepřepalte to zas na druhou stranu. Pak i váš obdivovatel nebude vědět, které vaší verzi má věřit. Je proto dobré, že ještě nad ránem jste se za ním rozjel. Jenže takové ty noční a časně ranní přepadovky působí až příliš dramaticky. Někdo by si mohl myslet, že ho chcete ovlivňovat. To by mohl být velký problém.

Také jste to přepálil s kritikou těch dvou novinářů. Měl jste to nechat jiným. Je mi jasné, že vám dost zavařili a zatím ani nelze vyloučit, že jde o nějakou plánovanou akci. Vášně se vám podařilo rozfoukat veliké, to vidí každý a mnohý vám i horečně přitakává. Ani bych se nedivil, kdyby Slonkové a Kubíkovi někdo dal co proto. Jenže zeptejte se vašeho bývalého kolegy expremiéra Fica. Na Slovensku zabili Kuciaka a i Fico, který byl na Slovensku oblíbenější, než-li vy zde v Česku, musel odstoupit. Korunní princ Saúdské Arábie to už má také hodně nahnuté. V Saúdské Arábii rozhodně teď budou padat hlavy. Dovedete si pane premiére představit, když by se nyní anebo klidně i někdy později něco stalo paní Slonkové? Dáte ruku do ohně za každého vašeho do běla rozzuřeného příznivce? Nedáte. Proto vám radím, vyčleňte ochranku a postarejte se o bezpečnost těch, které jinak z lidsky pochopitelných důvodů nenávidíte.

Zvykněte si na to, že jste v situaci, kdy na vás na každém kroku něco neočekávaného číhá. Jakákoliv banalita může být v konečném důsledku pro vás nebezpečná. Kráčíte minovým polem uprostřed šrapnely rozmlácených baráků se slepými okny, za kterými se mohou skrývat odstřelovači. Podejte mi- vašemu krizovému manažerovi ruku. Pokusím se vás převést do vzdáleného bezpečí...ale bude to fuška.

 

Autor: Vilém Ravek | sobota 17.11.2018 15:07 | karma článku: 28,04 | přečteno: 2144x
  • Další články autora

Vilém Ravek

Venkovský balík jsem já, mě každá pošťačka zná.

Moje balící technika, ať už jde o ženský, tak o poštovní balíky, nikdy nebyla bůhvíjaká. Nedávno jsem se po mnoha letech pokusil poslat balík a díky tomu jsem se stal postrachem místních pošťaček.

12.5.2023 v 20:02 | Karma: 24,33 | Přečteno: 538x | Diskuse| Ostatní

Vilém Ravek

A co s těmi, jejichž příjmení se bez uzardění nedají vyslovit?

Dnes se dbá na to, aby nikdo nebyl urážen za to jak vypadá, ale co mají dělat ti, jejichž příjmení je směšně komické nebo dokonce sprosté. Takových lidí není zrovna málo. Pro ně musí být život hotovým peklem.

23.4.2023 v 17:54 | Karma: 30,65 | Přečteno: 905x | Diskuse| Ostatní

Vilém Ravek

Neupravená verze pohádky Červená Karkulka se bez varovného příbalového letáku neobejde

Tak jsem si naschvál přečetl původní originální verzi pohádky Červená Karkulka od K. J. Erbena a došel k závěru, že po jejím přečtení by dnešní průměrné dítě, byť zvyklé na drsné počítačové střílečky, dostalo osypky.

13.4.2023 v 17:38 | Karma: 27,27 | Přečteno: 681x | Diskuse| Poezie a próza

Vilém Ravek

Sumec.

Sumec velký číhá většinou u dna. Jakmile detekuje kořist, pomalu se k ní přibližuje a pak bleskově zaútočí. Nespěchá, času má dost. Dožívá se až šedesáti let.

7.4.2023 v 18:45 | Karma: 16,13 | Přečteno: 321x | Diskuse| Poezie a próza

Vilém Ravek

Zprávy o Putinových neklidných nohách rozhodně nejsou vhodná četba pro hypochondry.

Teď jsem se právě dočetl, že má Putin kromě deseti nejnebezpečnějších chorob na světě i syndrom neklidných nohou, který se projevuje zvláštním kroucením chodidel. Nejhorší na tom je, že něco podobného mám i já!

22.3.2023 v 17:10 | Karma: 34,21 | Přečteno: 2890x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Školák měl v osmi letech dvě mrtvice. Nemocných dětí od covidu přibývá

1. května 2024

Premium Netušili jsme, že mrtvici mohou dostat i děti, říkají rodiče těch, které to zažily. Některé dokonce...

Silný vítr komplikuje dopravu. Z Havlíčkova Brodu nejezdí vlaky na dvou tratích

1. května 2024  17:13,  aktualizováno  19:46

Silný vítr potrápil hlavně řidiče na Pardubicku. Z důvodu pádu několika stromů museli policisté...

OBRAZEM: Prahou prošel majálesový průvod. Masky kritizovaly Beka a bydlení

1. května 2024  19:05

Součástí oslav 1. máje byl ve středu studentský majálesový průvod, který vyrazil z pražské Kampy a...

„Mami, ve zdech je příšera,“ tvrdila holčička. Dům ovládlo 60 tisíc včel

1. května 2024  18:21

V domě rodiny Classových v Severní Karolíně číhalo po několik měsíců opravdu nečekané překvapení....

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 284
  • Celková karma 25,67
  • Průměrná čtenost 1541x
Glosátor dění kolem nás, který se pokouší hledat perličky na dně, i když tuší, že tam najde /většinou/ něco zcela jiného. Někdy se však zadaří.

Seznam rubrik