Nečas ustupuje rebelům?

Leadři ODS po prohraných volbách mluví o reformách, které je stály hlasy. Dokonce se chystají reformy změkčovat či snad dokonce na ně rezignovat. Ať však hovoří o jakýchkoliv důvodech porážky, téměř vždy odmítají důvody personální (Pospíšil). Mýlí se.

Radomil Bábek - Nečas ustupuje rebelům?Everesta

Hlavním důvodem prohry ODS není to, že se velké části obyvatel reformy nelíbí. To totiž stejně nejsou voliči ODS. Porážka přišla proto, protože k volbám voliči ODS nepřišli, anebo přišli a potrestali ji tím, že dali hlas někomu jinému. Pravicoví voliči nejsou přece proti reformám. Spíše jim vadí nízké, osobně zištné a často kriminální chování mnohých, kteří mají v ODS vliv a pozice. Voličům vadí lidé, jako Boris Šťastný, Marek Šnajdr či Petr Tluchoř, kteří klidně rozbijí ODS, jen když si pojistí své pašaliky (nebo koryta). Voličům vadí působení a vliv lidí, jako Bém, Oulický, Rittig, pro většinu voličů ODS je nepřijatelné, aby v ní zůstávali lidé, jako za korupci pravomocně odsouzený Alexander Novák.

Oni a další si udělali z ODS základnu pro svůj byznys. Vybudovali si zdroje pochybných příjmů, navázali kontakty napříč politickým spektrem. To vše pod heslem: Hlavně, že to nese. A voliči? K těm se staví stejně, jako Lenin – jsou to pro ně jen užiteční idioti.

To vše je pro pravicového voliče nepřijatelné, to vše odporuje konzervativním hodnotám. Jistě, v každé snůšce se najde pukavec. Ovšem v ODS už „pukavci“ získali takovou moc, že celá snůška pěkně zasmrádá. Proto mám pro Petra Nečase vzkaz: "Zbavte se pukavců, jinak odsoudíte ODS k zapomnění."

Radomil Bábek,
konzervativec a tradiční volič ODS

P.S. Uvědomuji si, že vlastně nevím, kdo jsou v ODS ti hodní a kteří jsou ti zlí hoši, ale snad se příliš nemýlím. Dejte se dohromady, ať máme koho volit!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Radomil Bábek | pátek 19.10.2012 17:39 | karma článku: 20,07 | přečteno: 1439x