Jak změnit politickou "zvůli"?

Současná politická situace v této republice je dlouhodobě katastrofální. Většina společnosti si to buď jen myslí, další to říkají nahlas a nadávají,  nebo to říkájí nahlas někde na Václaváku s transparentem v ruce. Všechny tyto varianty jsou sice krásné, ale těžko donutí společenstvo v parlamentu, aby se pokusili cokoli změnit, vždyť  každý má své zájmy proč tam dřepí na židličce, ať už to je pouze velká hypotéka na dům a nutnost splácení - tudž přece nemohou býti mým zájmem předčasné volby a tudíž předčasný odchod od pravidelné dotace, nebo, a to je ta horší varianta,  různých státních zakázkach, kde už nejde o miliony, ale o miliardy a také vlastní "kejhák", jak nám svým srdceryvným bojem za Vlastičku dokazuje Kradousek.

Jenže co s tím? Změní se něco v případě předčasných voleb? Pravděpodobné vítězství ČSSD neslibuje v mým očích nějaký výrazný odklon od systému který je používán různými stranami a vládami po 20 let jako manuál jak se děla kapitistická politika.

Takže jakou má jinou variantu obyčejný člověk v tomto státě, současným stylem vedení této země? Umíme si vůbec představit, co by se stalo v případě předčasných voleb? Koho budete volit?? ODS??? TOP 09?? ČSSD?? KSČM?? nebo třeba VV?? Nebo se přikloníte k volbě malé strany, která v nás vzbuzuje jakési sympatie - přiznejme si že v zasadě pouze populistickým programem a jmény, které "zatím" ještě nemáme spojené s těma nahoře a volebními preferencemi na úrovni 1%??

Nikdy se přeci nepodaří jedné nové straně masivní příklon voličů, který by atakoval přední příčky ve volebních výsledcích. Před dvěma lety se to povedlo VV, kteří přesně slibovali požadované populistické změny , a jak to dopadlo..Veřím, že kdyby se objevila strana s názvem Antikalousek, vubec by nemusela nic jiného říkat a už by měla tak 1,5% voličů..:-)

Ale vážně, co tedy mužeme za dva roky dělat? Odpověď je truchlivá. Nic. Ale vidím tady velkou naději do budoucna. A to v případě, že všichni lidé, ruzných profesí a různých zaměření, kterým není osud této země alespoň trochu lhostejný, ať vstoupí do nějaké - asi je jedno které - strany a začnou od zdola budovat vlastní politiku, s jiným morálním kreditem a ne touhou typu: "tam nahoře se musím dostat, jsou tam dobrý státní prachy za nic a nikdo na mě nemuže, tak to podojim, co se dá", ale touhou být opravdu prospěšný této zemi.

Snad nejsem natolik naivní...

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Adam Radl | úterý 10.7.2012 13:15 | karma článku: 13,72 | přečteno: 1015x
  • Další články autora

Adam Radl

Evropa si s migranty musí poradit.

28.1.2016 v 12:01 | Karma: 13,76

Adam Radl

Proč nechápeme Okamuru?

5.11.2013 v 11:19 | Karma: 27,22

Adam Radl

Populismus. A čí?

29.10.2013 v 12:01 | Karma: 13,76