Fotbalový převrat. Ano či ne?

Dnešní fotbalový uragán, který rozmetal půlku reprezentace sebou přináší ještě více otázek o budoucnosti českého fotbalu, než kolik jich vyvstalo po posledních výsledcích.

Odpověď na otázku zda odvolat či neodvolat trenéra Petra Radu je naprosto jednoznáčná.Tady nebylo co řešit. Stejně tak odvolání zbytku realizačního týmu je správné, odpovědnost za neuspokojivé výsledky nesou všichni. Stejně tak je dobře, že výkonný výbor ČMFS se rozhodl počkat s výběrem nového trenéra reprezentace.

Další kroky jsou už ale minimálně diskutabilní. Co se týká volby nového trenéra, jednoznačně bych upřednostnil, aby ho vybrala nová generalita českého fotbalu, kterou ,doufejme že poznáme, 27.června. Vedení, které o dva měsíce později ukončí své působení, přeci nebude rozhodovat o dlouhodobém řešení postu reprezentačního trenéra.A že hrajeme jedno bezvýznamné přátelské utkání? To vážně muže odkoučovat třeba správce stadionu...

Zásadní otázka: Kdo se stane tím, kdo by nás měl vytáhnout z bahna a následně vybudovat konkurence schopný tým ? Hašek, Jarolím, Straka. To jsou jména, která jsou nejvíce skoňována. Straka by připadal v úvahu do role asistenta, který v případě potřeby všechny šeřve a zároveň bude disponovat určitým respektem u hráčů, díky své hráčské minulosti. Ale jako hlavní trenér je nevyhovující, což dokládají jeho nevalné výsledky jeho trenérské kariery.Většina národa by si nejvíce přála Ivana Haška, ale i u tohoto jména je plno otázek.Proč nevystoupí a jasně neřekne: "Mám zájem vést repre, nebo Mám zájem šéfovat českému fotbalu".Ale ani jedno z toho doposud neudělal.A zajímal se někdo o jeho trenérské výsledky v týmu Al Ahlí? No nejsou nějak zázračné! Pro mě je jednoznačným kandidátem Karel Jarolím.Jenže i u tohoto jména je plno překážek. Ta nejzásadnější je smlouva se Slávií, přičemž vést Slavii i repre je v dnešním profesionálním fotbale nemožné.

A pak je tady ještě to vykopnutí 6 hráčů z reprezentace. Asi se mnou bude málokdo souhlasit, ale já to považuji za chybu. Udajný večírek, za který byli tito hráči vyřazeni přece nijak nesouvisí s fotbalem.Do hospody si šli sednout až PO reprezentačním srazu. ( něco jiného by to bylo, kdyby si užívali před utkáním se Slovenskem )Nevím, jestli naše republika v součastnosti disponuje například třemi novými útočníky podobné kvality, jako jsou Baroš, Fenin a Svěrkoš. Jestli už měli být vyřazeni, tak to mělo být za neuspokojivé výkony. Jinak řečeno příště už je nenominovat. V tom případě je škoda, že nešli chlastat Plašil, D.Jarolím, Rozehnal, Šírl a Sionko.:))

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Adam Radl | středa 8.4.2009 15:53 | karma článku: 9,06 | přečteno: 1164x
  • Další články autora

Adam Radl

Evropa si s migranty musí poradit.

28.1.2016 v 12:01 | Karma: 13,76

Adam Radl

Proč nechápeme Okamuru?

5.11.2013 v 11:19 | Karma: 27,22

Adam Radl

Populismus. A čí?

29.10.2013 v 12:01 | Karma: 13,76