To si v Bruselu dělají asi srandu, ne?

Dneska během dne jsme si mohli přečíst dvě „EU zprávy“ a obě krásně demonstrují to, proč ztrácí Evropská unie (nejen) v Česku na oblibě. Pro nás, původní obyvatele Evropy, je asi zásadnější informace o tom, že v Bruselu nebudou tento rok instalovat vánoční stromeček s odůvodněním, že by to mohlo provokovat muslimské fanatiky anebo urážet muslimy. 

Asi se všichni shodneme, že je to hloupost, nepochopitelná záležitost. Zajímalo by mě, jak daleko může Evropa zajít, když začíná opouštět svoje tradice jenom proto, aby náhodou nedráždila muslimy. Mám obavu, že toto je pouhý začátek a brzy se dočkáme dalších „ústupků“ ze strany EU (tedy „naší“ evropské strany). Troufám si tvrdit, že nám (myšleno původním Evropanům) taky vadí spousta věcí, mnohé neevropské a nekřesťanské zvyky nás také znepokojují, provokují. A přitom s tím unie nic nedělá. Nechci být označován za xenofoba, rasistu nebo netolerantního člověka. Nicméně vše má svoje meze a za sebe říkám jasně: „tolerance za toleranci“. Nemám problém s nikým, pokud respektuje mě, avšak už bez dalších nároků. Nemůže po mě někdo vyžadovat, abych byl tolerantní k někomu, kdo není tolerantní ke mně.

Druhou takovou euro-zprávou je oznámení eurokomisařky Redingové, že do roku 2020 Evropská unie zajistí 40%-ní podíl žen ve vedení společností. Paní Redingová je pravděpodobně velkou propagátorkou feministických kvót. Ale už zapomíná, že pokud bychom přijali její principy určování firmám, koho mají zaměstnávat, tak postavíme soukromé vlastnictví a práva majitelů firem úplně na hlavu. Proč by měli nějací úředníci komukoliv určovat, kolik má zaměstnávat žen a kolik mužů? To už rovnou můžou ještě vydat nařízení, že mají zaměstnávat určité procento třeba transsexuálů, černochů, bělochů, muslimů, křesťanů a já nevím koho všeho.

Z globálního pohledu, navíc k přihlédnutí ke každodenním problémům každého z nás, se tyto momenty mohou jevit jako nepodstatné maličkosti a zatím těmi maličkostmi ještě jsou. Uvidíme, zda tyto maličkosti třeba někdy nepřerostou v zásadní problémy. Až to nastane, pak se ovšem budeme mít nač těšit.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jaromír Příkazský | středa 14.11.2012 18:31 | karma článku: 38,83 | přečteno: 2415x
  • Další články autora

Jaromír Příkazský

ANO, bude skutečně líp?

25.11.2014 v 19:11 | Karma: 9,01

Jaromír Příkazský

ODS spadla ještě málo

1.12.2013 v 11:48 | Karma: 15,14

Jaromír Příkazský

Konec B. Sobotky v politice

27.10.2013 v 10:57 | Karma: 18,69