Pane Topolánku, proč nám lžete?

Buď neumí Mirek Topolánek počítat, nebo bohapustě lže. Že by při svém vzdělání neuměl počítat se zdá být poněkud nepravděpodobné, takže je nasnadě varianta č. 2. Jeho, až poněkud dětinský stihomam, ve kterém vidí za každým rohem ďábla v Paroubkově rouše, začíná být dost trapný.

Pohrdání Mirka Topolánka obyčejnými lidmi je už příslovečné. Poslední dobou si však dělá z lidí v tomto státě vyloženě blázny. To co včera večer předvedl na tiskové pidikonferenci, totiž vyvolávalo i na tvářích přítomných novinářů jeden úsměv za druhým. Místo toho, aby vysvětlil ony podivuhodné náhody, které jej svedly s lobisty a milionáři do jednoho kouta Toskánska a dokonce na palubu jedné lodi, zůstal věren své povaze a dštil oheň a síru na svého úhlavního nepřítele Paroubka. Onomu zázračnému řetězci náhod, jak Topolánek svou dovolenou ve společnosti pestré směsice milionářů nazval, už dnes nevěří ani malé dítě. Korunu všemu nasadil „odhalením“ výdajů za svou dovolenou. Podívejme se blíže na jeho „vysvětlování“.

 Ve svém tiskovém prohlášení doslova uvedl: „Tento dům byl pronajat na celý měsíc, celkově se v něm vystřídalo asi 20 osob…Pronájem domu na celý měsíc byl uhrazen již v měsíci červnu. Každý z nás hradil alikvotní část celkové částky, dle počtu osob a nocí strávených v domě. Pro mě a moji rodinu tato částka činí 3300 Euro (85 800Kč)“. 

Kéž by se lídr ODS před svým vystoupením alespoň podíval na internet a ověřil si ceny pronájmů vil v Itálii. Vážený pane Topolánku. Pokud fotografie nelžou, a to nepředpokládám, bylo vás v dotyčné vile i s chůvou pět. Pokud vámi uvedenou sumu rozpočítáme na těchto pět osob, vychází nám 17 160 Kč na jednoho. Nezdá se vám, že je to poněkud směšná částka za tři týdny luxusní dovolené? Stačí juknout namátkou na internet a zjistíte, že obyčejný tříhvězdičkový hotel v Toskánsku, zakoupený u levné cestovky, vyjde na pouhých 14 dní na 41 470Kč na osobu. Na tři týdny na 62 205Kč na osobu! (Viz: http://zajezd.invia.cz/italie/hotel-stella-marina/hotel-stella-marina-leto/tour-227421/?id=7750500). V tomto běžném hotýlku by tedy vaše pětičlenná rodina zaplatila za tři týdny 311 025Kč! Za vašich 17 160 korun českých na osobu, byste v plné sezóně pořídil tak průměrný týdenní pobyt v Tunisku.  

Taková luxusní vila u moře v Itálii vyjde podstatně dráž. Zase stačí mrknout na internet a vybírat. Namátkou stačí otevřít stránku, viz:http://www.holidayvillas.cz/cz/villa-cam1621.html, a zjistíte, že taková vilka přijde na týden na 214 500Kč. Na tři týdny, které tam pan Topolánek strávil, je to 643 500Kč. Pokud, jak tvrdí, se v ní vystřídalo 20 lidí a cena se rozpočítala, vychází to na jednu osobu na 32 175Kč. Za pět osob tedy přišel pobyt na 160 875Kč, tedy téměř dvojnásobek toho, co Topolánek uvádí. A to se dá silně pochybovat o tom, že by si jeho příbuzní, o kterých Topolánek mluvil na tiskové konferenci, hradili pobyt sami.  

Když je vše podle Topolánka tak křišťálově čisté, proč se tak rozčiluje nad neoestébáckými metodami, jak nazval usvědčující materiály z Toskánska? Pokud se nemá skutečně za co stydět, ať ukáže faktury za onu fantasticky levnou dovolenou. Kdo z vás, milí čtenáři, by si s radostí neužil za tuto směšnou částku tři týdny v luxusní vile se soukromou pláží, než se mačkat na přecpané pláži v nedalekém Rimini, přespávajíc v tříhvězdičkovém hotelu, podobném spíše noclehárně a za trojnásobek?

 

Jak už jsem uvedl na začátku, to všechno je sice zajímavé a i když to usvědčuje Topolánka ze lži, nejpodstatnější na celé kauze je pestrá společnost, která se na onom malém kousku italské země čirou náhodou sešla. Dozvíme se někdy, co tam společně upekli?

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Pavel Preucil | sobota 1.8.2009 7:58 | karma článku: 32,68 | přečteno: 3430x
  • Další články autora

Pavel Preucil

Kam se poděl jedlý chléb?

10.12.2012 v 15:15 | Karma: 33,58

Pavel Preucil

Poslanecký paskvil XXXL

19.11.2012 v 13:19 | Karma: 35,71