Další lhář a podvodník v Nečasově vládě

„No tak mě odstřelte!“ To je jediná a pěkně arogantní odpověď ministra kultury Nečasovy vlády Jiřího Bessera, na odhalení novinářů, že je od roku 2009 solidně zaháčkován ve společnosti Comoros Group, investující miliony na Floridě. Pan ministr je dalším z řady Nečasových miláčků s hroší kůží, kteří dělají zcela otevřeně z občanů blbce.

Ať si říká pan ministr co chce, jedno je jasné: porušil zákon a jako takový by si měl okamžitě sbalit kufry a zmizet nejen z ministerstva, ale i z politického života. Jestliže někdo vědomě lže ve všech přiznáních, které je jako veřejný činitel povinen podávat, jde jednoznačně o podvod! Udělat to běžný občan, zfalšovat obyčejné daňové přiznání a ještě se k tomu veřejně přiznat, už kolem něj krouží kriminálka. A pan ministr se ještě tváří uraženě s výrazem „a co má bejt, já jsem ministr a kdo je víc!“

 Že ve společnosti Comoros Group figuruje pan Besseer jako zakládající člen a zatajil to, je neoddiskutovatelným faktem. Podezření, že do nemovitostí na Floridě šly i jeho peníze, je značné a je na příslušném vyšetřování, zdali tak tomu opravdu je. Pan ministr se hájí naprosto stejně jako celá plejáda vykuků, figurujících dříve v různých vládních funkcích, ať už zleva, nebo zprava, kteří nakonec museli svá místa opustit. Rozumného člověka okamžitě napadne, že odvolávat se na jakéhosi dobrosrdečného kamaráda, který za něj prý zaplatil hypotéku na miliony, vložené do amerických nemovitosti, je naprostá pitomost. Jestliže je na hypoteční smlouvě Besserův podpis, tak není co řešit.

 Pan ministr novinářům vesele sdělil, “že to celé pokládal za okrajovou věc“. Už tento výrok hovoří za vše. Lhát, podvádět a krást je v tomto státě okrajová věc! To přece patří k bontonu správného člena Nečasovy „protikorupční“ vlády!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Pavel Preucil | pátek 2.12.2011 10:30 | karma článku: 37,23 | přečteno: 2993x
  • Další články autora

Pavel Preucil

Kam se poděl jedlý chléb?

10.12.2012 v 15:15 | Karma: 33,58

Pavel Preucil

Poslanecký paskvil XXXL

19.11.2012 v 13:19 | Karma: 35,71